Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

OPLYSNING. LGs nye smartphone kan have skærmen tændt hele tiden, angiveligt uden at det koster på batterifronten (Foto: Screenshot/LG).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny feature: Smartphone slukker aldrig skærmen

Den kommende LG G5 skal være på hele tiden, uden at æde af batteriet.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er der mindre end to uger til Mobile World Congress (MWC) bliver skudt af i Barcelona. Den årlige konference for smartphone-verdenen byder som altid på en række nyheder fra en del store smartphone-producenter og i år er næppe nogen undtagelse.

LG G5 bliver præsenteret for verden 21. februar, som er den dag lige før MWC, hvor de fleste af producenterne holder deres pressemøder. Det er også den dag, Samsung forventes at afsløre deres kommende GALAXY S7.

LÆS OGSÅ

Men allerede nu har LG G5 sluppet en lille teaser-nyhed ud, når det gælder skærmen på LG G5. Den kan nemlig sættes til aldrig at slukke helt. Kræver det ikke en masse batteri, spørger du nok? Jo, det ville det normalt gøre. Men det er ikke sådan, at skærmen ligefrem står og stråler ud med lys, hvilket jo også ville være irriterende.

I stedet har man mulighed for konstant at have informationer på skærmen som hvad klokken er, hvor mange emails og sms’er, man har fået, siden man tjekkede og så videre.

Det sker med hvid skrift på sort baggrund, hvilket mindsker strømforbruget. Det er der sådan set ikke noget nyt i. Ud over at Motorola har haft noget lignende på deres telefoner siden 2013, findes der masser af apps, der kan levere noget lignende.

Set før – og dog

Normalt skal man dog lige slå skærmen ud af dvaletilstand, før man kan se disse informationer, for det er som regel på låseskærmen, at den slags informationer kan vises. Det behøver man ikke på LG G5, der kan sættes til at vise dem, også når skærmen er i dvale. Og det er her, vi finder svaret på batteri-spørgsmålet.

LG har ikke bekræftet det, men når de kaster sig ud i at lancere en telefon med konstant skærmbrug, er det sandsynligvis, fordi de har skiftet skærmteknologi. LG annoncerede for nylig at de satser endnu hårdere på OLED-teknologien, hvor der er en lille lysdiode for hver pixel, der vises på skærmen. Det er også denne teknologi, der findes i LGs topmodeller indenfor tv.

LÆS OGSÅ

Fordelen ved OLED (modsat LCD) er, at de pixels, der ikke bliver brugt, ikke bruger strøm, fordi lysdioden ikke tændes. Det gør også at OLED-skærme viser sort bedre end LCD-skærme. Der findes en variant af OLED, der har været i brug i smartphones i mange år, der hedder AMOLED. Men AMOLED bruger stadig en smule strøm, selv når der er slukket for pixels, og det kan man angiveligt undgå med ren OLED.

Teorien er altså, at LG muligvis har stoppet en ny slags OLED-teknologi i deres kommende flagskibssmartphone, der kan vise informationer på skærmen konstant uden at det påvirker batteriforbruget synderligt. Men om det rent faktisk er tilfældet, finder vi først ud af 21. februar.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden