Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Samsung
Foto: Samsung

FLAGSKIB. GALAXY S7 Edge (bagerst) og S7 (forrest) byder ikke på ret mange nyheder i designet, men under motorhjelmen er der sket en hel del i forhold til deres forgængere.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er Samsungs nye flagskib

Den største, direkte konkurrent til iPhone byder på bedre kamera og nye skærmfunktioner.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så blev Mobile World Congress-messen skudt i gang i Barcelona, og det betyder traditionen tro en række nyheder fra nogle af de største smartphone-producenter i verden. Det gælder også Samsung, der har præsenteret verden for deres nyeste flagskibs-smartphone, GALAXY S7.

Ligesom sin forgænger kommer GALAXY S7 i to versioner. Den ene er en mere traditionelt udseende GALAXY-telefon, mens den anden har efternavnet Edge og har den smukke, buede skærm, der gjorde GALAXY S6 Edge til så stort et hit, at Samsung havde svært ved at følge med efterspørgslen.

Og netop skærmen har fået nogle nye funktioner ombord på Edge-versionen. Ny teknologi, der både anvendes af Samsung og deres landsmænd LG, gør det muligt at have skærmen tændt hele tiden uden at det påvirker batteriet ret meget. Det betyer ikke, at man har den normale skærm »Always On«, som funktionen hedder, men derimod at et skrabet skærmbillede viser tid, kalender og notifikationer konstant. Også, når telefonen er låst.

Derudover har Edge-udgaven udvidet en funktion fra GALAXY S6 Edge, hvor man kunne placere genvejs-ikoner helt ud i siden af telefonen, så de er nemme at tilgå fra den buede kant. Dem er der nu plads til dobbelt så mange af. Edge-udgaven er også større end den almindelige S7, den har en 5,5-tommers skærm mod 5,1 tommer.

Store forbedringer i kameraet
Det betyder også, at batteriet på S7 Edge er nødt til at være større, så her har Samsung sat et 3600 mAh-batteri i mod S7’erens 3000 mAh. Begge disse batterier kan i øvrigt oplades trådløst og lynhurtigt med teknologi fra Qualcomm. Begge telefoner er også IP68-certificerede, så de kan både tåle vand og støv i begrænsede mængder.

Kameraet er dog den helt store nyhed i forhold til S6 og S6 Edge. Sidstnævnte havde 16 megapixel på kameraet, men de nye modeller har kun 12. Til gengæld er hver enkelt pixel blevet omtrent dobbelt så stor på sensoren inde i kameraet, så i virkeligheden får man meget mere nøjagtige detaljer med i billederne, selvom opløsningen teknisk set er mindre.

Den nye sensor skulle derfor kunne tage lysere og skarpere billeder. Det afhjælpes også af, at Samsung har gjort blændeåbningen bedre. Den er nu på f1.7, hvilket betyder, at man får meget mere med af virkeligheden med på billederne. Endelig er der også en ny kamerafunktion, der hedder Motion Panorama. Det er billeder med liv i ligesom Live Photos på iPhone – men altså i panorama-format.

Og så har Samsung givet efter for brugernes pres og genindført muligheden for at udvide lagerpladsen i S7 og S7 Edge med microSD-kort. De to telefoner vil kunne købes fra midt i marts i farverne sort, hvid og guld. S7’eren koster fra 5.699 kroner, mens S7 Edge koster fra 6.499 kroner.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden