Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LG
Foto: LG

SAMLE-SELV. Den nye LG G5 har et batterimodul, der kan tages ud i bunden og erstattes med et ekstra batteri, et kombineret batteri og Hifi-modul, eller et modul til bedre styring af kameraet. (Foto: LG).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du kan selv sammensætte LGs nye smartphone

LG er som det første af de store smartphone-firmaer kommet på gaden med en modulær smartphone.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Modulære smartphones er ultrahotte som teknologtrend lige nu. Google arbejder f.eks. på Project Ara, der er en telefon, man selv kan stykke sammen af forskellige moduler, og mindre smartphone-producenter har allerede lavet smartphones med varierende grader af modularitet.

Men nu satser en af de helt tunge drenge på modularitet, og endda i deres flagskibs-smartphone. Med LGs nye G5-smartphone, som firmaet netop har vist frem ved MWC-messen i Barcelona, får man muligheden for selv at vælge enkelte moduler, hvis man f.eks. vil have en bedre kamerastyring, et ekstra batteri eller bedre lyd.

LÆS OGSÅ

Det sidste sker ved at klikke bunden ud af telefonen. Gør man det, følger batteriet med, og man kan dermed skifte batteriet til et nyt ved at sætte et nyt bundmodul i. Men man kan også vælge i stedet at sætte et kombineret batteri- og kamera-modul i. Det sidste giver én et større batteri, men også et slags håndtag med udløser-knap og zoom-hjul til bedre styring af kameraet.

Lytter man en del til musik på sin smartphone, kan man i stedet klikke et kombineret lydmodul/batteri ind i bunden i stedet. Så får man en converter, der kan lave digitale data om til lyd i 32-bit, altså dobbelt så høj bitopløsning som en CD. Dette modul er udviklet i samarbejde med danske Bang & Olufsen, så det burde borge for lydkvaliteten.

Kameraet ser mere end øjet

Men i sig selv er LG G5 også en ret kompetent smartphone. Der sidder en hurtig Snapdragon 820-processor i den, der driver værket, og den har en 5,3 tommers skærm med 1440x2560 pixels opløsning. Som altid på LGs flagskibstelefoner sidder tænd/sluk-knappen bagpå, hvilket betyder, at skærmen kan gå næsten helt ud til kanten.

Dermed udnyttes telefonens overflade optimalt. Og ligesom Samsungs nye GALAXY S7 har G5 en ’Always On’-funktion, der gør at man kan se ur, beskeder og notifikationer på skærmen, selv når telefonen er låst.

LÆS OGSÅ

Kameraet er også noget særligt. LG har kombineret et 16 megapixels kamera med et 8 megapixels kamera på bagsiden, hvilket giver mulighed for at tage billeder med en ekstrem vid vinkel. Ifølge LG kan vi som mennesker anskue virkeligheden i en vinkel på ca. 120-125 grader. Det dobbelte kamera i G5 kan klare 135 grader. På fronten sidder der et 8 megapixels kamera til selfies.

Sammen med G5 lancerede firmaet også en kollektion af spændende tilbehør, der indeholder et VR-headset, der kan sættes til G5 med et kabel, et 360 graders-kamera og en lille kuglerobot, der kan trille rundt i din stue og lege vagtmand med dets indbyggede kamera, når du ikke er hjemme.

LG G5 kommer senere på foråret. Den danske pris er i skrivende stund ikke blevet offentliggjort.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden