OMSLUTTENDE. Hvis man ikke selv kan være til stede i Rio, når sommer-OL løber af stabelen, kan man være der virtuelt i stedet. I hvert fald én gang om dagen.
Foto: Oculus/Rio 2016

OMSLUTTENDE. Hvis man ikke selv kan være til stede i Rio, når sommer-OL løber af stabelen, kan man være der virtuelt i stedet. I hvert fald én gang om dagen.

Forbrugerelektronik

Dele af OL bliver vist i virtual reality

Sportsfans vil kunne se én olympisk konkurrence om dagen, som om de selv var til stede på stadion.

Forbrugerelektronik

Med adskillige virtual reality-headset på vej ud på butikshylderne i 2016, er der nok en hel del uindviede, der spørger sig selv: Hvad skal vi bruge det til? Og indtil har man da også skullet være en dedikeret gamer, hvis man ligefrem har fulgt skaprt med i udviklingen indenfor dette felt.

Der er nemlig ingen tvivl om, hvem der er hovedmålgruppen for Oculus Rift, HTC Vive, Razer OSVR og PlayStation VR, der alle kommer på gaden i år. Det er spilfans, der kan få en endnu mere intens og absorberende oplevelse, når de spiller computerspil.

Men det kan sagtens være, at en helt anden gruppe af mennesker vil overveje at investere i en af disse VR-briller eller f.eks. Samsungs GEAR VR, der allerede kan købes for et rimeligt beløb og bruges sammen med en Samsung-smartphone: Sportsfans.

Ifølge websitet Advanced Television har Olympic Broadcasting Services, der står for tv-formidlingen af Olympiske Lege bekræftet, at de nu tager Virtual Reality ganske alvorligt. Ved sommer-OL i Brasilien har de tænkt sig at optage visse konkurrencer i VR og streame det live til folks headsets.

Bestem selv, hvad du ser
Helt konkret vil det være én større event om dagen, der vil blive transmitteret i VR, samt åbnings- og afslutnings-ceremonierne. Man vil altså kunne tage et VR-headset på og følge eventen uden at skulle være afhængig af, hvilket kamera, en eller anden tv-producer beslutter sig for at du skal se et feed fra.

I stedet kan du selv bevæge hovedet rundt, kigge på stadion, publikum eller sportsudøverne som det passer dig. Detaljerne omkring, hvilke VR-headset, der bliver understøttet og hvad det eventuelt vil koste at kigge med, har vi ikke fået endnu.

Ud over virtual reality har Olympic Broadcasting Services også meddelt, at de vil transmittere 130 timers OL i 8K – dog kun til det japanske tv-marked. 8K er den højeste billedopløsning man lige nu kan købe et tv i (hvis man har omkring en halv million kroner til formålet), og tv-billedet vil bestå af 7680 pixels på den brede led og 4320 pixels på den høje.

Det meste, vi kommer til at se fra OL, bliver dog i almindelig HD-opløsning. I alt vil der blive sendt cirka 7000 timers tv fra OL i Brasilien til en potentiel seerskare på fem milliarder mennesker i 220 lande.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce