Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
OMSLUTTENDE. Hvis man ikke selv kan være til stede i Rio, når sommer-OL løber af stabelen, kan man være der virtuelt i stedet. I hvert fald én gang om dagen.
Foto: Oculus/Rio 2016

OMSLUTTENDE. Hvis man ikke selv kan være til stede i Rio, når sommer-OL løber af stabelen, kan man være der virtuelt i stedet. I hvert fald én gang om dagen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dele af OL bliver vist i virtual reality

Sportsfans vil kunne se én olympisk konkurrence om dagen, som om de selv var til stede på stadion.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med adskillige virtual reality-headset på vej ud på butikshylderne i 2016, er der nok en hel del uindviede, der spørger sig selv: Hvad skal vi bruge det til? Og indtil har man da også skullet være en dedikeret gamer, hvis man ligefrem har fulgt skaprt med i udviklingen indenfor dette felt.

Der er nemlig ingen tvivl om, hvem der er hovedmålgruppen for Oculus Rift, HTC Vive, Razer OSVR og PlayStation VR, der alle kommer på gaden i år. Det er spilfans, der kan få en endnu mere intens og absorberende oplevelse, når de spiller computerspil.

Men det kan sagtens være, at en helt anden gruppe af mennesker vil overveje at investere i en af disse VR-briller eller f.eks. Samsungs GEAR VR, der allerede kan købes for et rimeligt beløb og bruges sammen med en Samsung-smartphone: Sportsfans.

Ifølge websitet Advanced Television har Olympic Broadcasting Services, der står for tv-formidlingen af Olympiske Lege bekræftet, at de nu tager Virtual Reality ganske alvorligt. Ved sommer-OL i Brasilien har de tænkt sig at optage visse konkurrencer i VR og streame det live til folks headsets.

Bestem selv, hvad du ser
Helt konkret vil det være én større event om dagen, der vil blive transmitteret i VR, samt åbnings- og afslutnings-ceremonierne. Man vil altså kunne tage et VR-headset på og følge eventen uden at skulle være afhængig af, hvilket kamera, en eller anden tv-producer beslutter sig for at du skal se et feed fra.

I stedet kan du selv bevæge hovedet rundt, kigge på stadion, publikum eller sportsudøverne som det passer dig. Detaljerne omkring, hvilke VR-headset, der bliver understøttet og hvad det eventuelt vil koste at kigge med, har vi ikke fået endnu.

Ud over virtual reality har Olympic Broadcasting Services også meddelt, at de vil transmittere 130 timers OL i 8K – dog kun til det japanske tv-marked. 8K er den højeste billedopløsning man lige nu kan købe et tv i (hvis man har omkring en halv million kroner til formålet), og tv-billedet vil bestå af 7680 pixels på den brede led og 4320 pixels på den høje.

Det meste, vi kommer til at se fra OL, bliver dog i almindelig HD-opløsning. I alt vil der blive sendt cirka 7000 timers tv fra OL i Brasilien til en potentiel seerskare på fem milliarder mennesker i 220 lande.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden