Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

BEGEJSTRING. En kombination af god batterilevetid, lækkert design, en hurtig processor, et godt kamera og opmærksomhed på brugernes behov, gør Samsung GALAXY S7 Edge til en af de mest velanmeldte smartphones i butikkerne lige nu.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsungs nye flagskib hitter hos anmelderne

GALAXY S7 Edge har fået anmeldernes arme i vejret. Nu er den i butikkerne i Danmark.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med deres 2015-flagskib, GALAXY S6 Edge, vendte Samsungs held efter et par år med dårlig karma. Det er dog først med den nye GALAXY S7 Edge, at firmaet virkelig har en sejr på hænderne, i hvert fald, hvis man skal stole på anmelderne.

De har svært ved at få armene ned over GALAXY S7 Edge, som de fleste af dem mener, er den smartphone, man skal købe, hvis man mest er til Android. Og nu er den kommet i butikkerne i Danmark.

Avisen Daily Express kalder GALAXY S7 Edge for »Den bedste Android-smartphone, der nogensinde er lavet«. Websitet Engadgets Chris Velazsco kalder både S7 Edge og dens lillebror, S7, for »et hit«. Teknologimediet The Verges Dan Seifert er ikke bange for at skrive, at den »Uden tvivl er en af de bedste telefoner, jeg nogensinde har brugt«.

LÆS OGSÅ

Når anmelderne både i udlandet og herhjemme er så begejstrede, er det fordi Samsung i den grad har lyttet til brugerne i designet af primært S7 Edge. Edge-modellen bibeholder den afrundede skærm fra S6 Edge, der folder sig om sidekanterne, og som ud over at kunne bruges til at placere ikoner og genveje på kanten af telefonen, også bare ser ualmindeligt godt ud. En ny rund bagside skulle gøre telefonen nemmere at samle op fra et bord – hvilket var et problem med S6 Edges flade ryg.

Større skærm, smallere krop

Skærmen er samtidig blevet større, og er røget op på 5,5 tommer. Det er normalt der, vi begynder at tale om ’Phablets’ i stedet for telefoner, altså smartphones, der er næsten lige så store som en lille tablet. Men Samsung har gjort to ting, der gør, at den alligevel ikke føles for stor.

Anmelderne har svært ved at få armene ned over GALAXY S7 Edge

Dels har de sørget for at kanterne i toppen og bunden er minimale, så skærmen fylder så meget som muligt af telefonens overflade. Og dels har de gjort telefonen smallere end de fleste andre i dens klasse – et trick, Apple også benyttede sig af på iPhone 5S, og som gør det nemt for fingrene at nå ikoner m.m. uden at skulle bruge to hænder.

Men indvendigt har Samsung også oppet sig og lyttet til brugerne. De har f.eks. endelig valgt at sætte et microSD-slot i telefonen, så man kan stoppe et hukommelseskort på til 200GB i den. Det glæder både folk, der fotograferer meget, og derfor hurtigt får telefonens lager fyldt op, og folk, der gerne vil have en stor musiksamling med rundt. Samsung har været en af ganske få Android-producenter, der ikke har haft mulighed for udvidelse af hukommelsen i deres nyere modeller.

Bedste batterilevetid i sin klasse

S7 Edge bliver drevet af en Exynos-processor, der ifølge anmelderne har rigtig meget fart på, og kan håndtere næsten hvad som helst, man kaster efter den. Men sådan en fætter – i kombination med en stor skærm – bruger en hel del strøm. GALAXY S6 Edge var en katastrofe, når det gælder batterilevetiden, og den klage gider Samsung ikke høre på igen. Så de har simpelthen sat et af de største batterier på smartphone-markedet i S7 Edge, på 3600 mAh.

Anandtech.com er et site, der går dybt ned i teknologien, når de anmelder, og ifølge deres tests holder GALAXY S7 Edge lige under 10 timer på batteriet, hvis man surfer på nettet uden pauser over WiFi. Det er jo en ekstrem måde at bruge smartphonen på, i det fleste tilfælde får den jo nogle pauser, og det betyder, at man sagtens kan regne med, at smartphonen ikke skal i laderen, før man går i seng.

Det gør i øvrigt GALAXY S7 Edge til den næstbedste smartphone, man kan købe (og den bedste i sin klasse), når det gælder batterilevetiden. Den er kun overgået af Huaweis Mate 8, der har markedets største batteri på 4000 mAh og er en kæmpestor phablet med 6” skærm.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS OGSÅ

Og så er der hovedkameraet på bagsiden, som også får rosende ord med på vejen fra anmelderne. Kameraets opløsning er faktisk lavere end på forgængeren, 12 megapixel mod 16 på S6 edge. Men det opvejes af, at hver pixel er dobbelt så stor på sensoren inde i kameraet, hvilket betyder, at du alligevel får flere informationer ind gennem linsen end på S6 Edges kamera.

Det sidste skyldes også, at S7 Edges kamera har en bedre brændvidde end konkurrenterne og dermed tager mere af virkeligheden med, når man tager et billede. Anmelderne roser også de gode billeder, S7 Edge tager ved lavt lys, samt hvor hurtigt, kameraet stiller autofokus og kan være klar til kamp, når smartphonen kommer op fra lommen.

GALAXY S7 Edge kan fås fra 6.153 kroner ifølge websiten www.mobilpriser.dk

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Morten Bay og Digitalt, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden