Forbrugerelektronik

Snart kan du vågne blidt op til dagslys styret fra din smartphone

Philips’ Hue-serie får nu nye pærer, der kan efterligne sollys og vække dig naturligt.

Forbrugerelektronik

Lige meget, hvordan man end vender og drejer det, så er vækkeure ikke behagelige. Når man ofte udvikler en vane, hvor man vågner lige før vækkeuret ringer, er det blandt andet fordi kroppen prøver at undgå det chok, et larmende vækkeur giver én.

Det dejligste er, når det naturlige sollys, der kommer ind gennem vinduet, vækker én helt naturligt. Derfor har man i nogle år kunnet få lamper, der kan lyse med samme lysfrekvens som sollys, og som langsomt fylder soveværelset med lys, så man vågner mere naturligt.

Nu er det hele dog lige blevet en tand smartere. Philips’ serie af smartphone-styrede pærer, Hue, har allerede fundet vej til millioner af hjem. Og nu udvider de serien med pærer, der kan imitere sollys. Faktisk kan pærerne skinne i hvilken som helst nuance af hvid, du vil have.

Philips Hue fungerer ved, at alle pærerne er koblet til en ’bridge’, der så er forbundet til dit trådløse netværk. Via en app på din smartphone kan du så styre lyset fra hvor end, du befinder dig i huset. Og det betyder også at du kan sætte din smartphone til at styre lyset automatisk.

Natlys uden blå nuancer
En ny funktion, der er på vej til Philips Hue-app’en hedder ’Routines’, og det er den, der kan give dig en naturlig opvågnen. Med de nye pærer kan du bede app’en vække dig på et bestemt tidspunkt, og i minutter op til dette tidspunkt vil imiteret sollys langsomt begynde at skinne i dit soveværelse.

Du kan gøre det samme om aftenen, hvor lyset dæmper sig langsomt. Det skulle angiveligt gøre det nemmere at falde i søvn.

Derudover kommer der også en ny ’Nightlight’-funktion, der kan bruges i børneværelset. Lampen skinner med meget dæmpet lys, men alle de blå nuancer, der normalt får hjernen til at tro, at den skal vågne op, er sorteret fra.

Endelig kan de nye lamper, som alle andre Philips Hue-lamper styres fra Apple Watch eller via kommandoer til Siri, hvis man er Apple-bruger. Hue understøtter nemlig Apples HomeKit-system, der også kan fjernstyre alt mulig andet.

Der er endnu ikke sat officiel dansk pris og lanceringsdato på de nye pærer, men de kommer i løbet af foråret. Til efteråret kommer der så nogle deciderede lamper med pærer i, der kan det samme.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce