Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Snart kan du vågne blidt op til dagslys styret fra din smartphone

Philips’ Hue-serie får nu nye pærer, der kan efterligne sollys og vække dig naturligt.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lige meget, hvordan man end vender og drejer det, så er vækkeure ikke behagelige. Når man ofte udvikler en vane, hvor man vågner lige før vækkeuret ringer, er det blandt andet fordi kroppen prøver at undgå det chok, et larmende vækkeur giver én.

Det dejligste er, når det naturlige sollys, der kommer ind gennem vinduet, vækker én helt naturligt. Derfor har man i nogle år kunnet få lamper, der kan lyse med samme lysfrekvens som sollys, og som langsomt fylder soveværelset med lys, så man vågner mere naturligt.

Nu er det hele dog lige blevet en tand smartere. Philips’ serie af smartphone-styrede pærer, Hue, har allerede fundet vej til millioner af hjem. Og nu udvider de serien med pærer, der kan imitere sollys. Faktisk kan pærerne skinne i hvilken som helst nuance af hvid, du vil have.

Philips Hue fungerer ved, at alle pærerne er koblet til en ’bridge’, der så er forbundet til dit trådløse netværk. Via en app på din smartphone kan du så styre lyset fra hvor end, du befinder dig i huset. Og det betyder også at du kan sætte din smartphone til at styre lyset automatisk.

Natlys uden blå nuancer
En ny funktion, der er på vej til Philips Hue-app’en hedder ’Routines’, og det er den, der kan give dig en naturlig opvågnen. Med de nye pærer kan du bede app’en vække dig på et bestemt tidspunkt, og i minutter op til dette tidspunkt vil imiteret sollys langsomt begynde at skinne i dit soveværelse.

Du kan gøre det samme om aftenen, hvor lyset dæmper sig langsomt. Det skulle angiveligt gøre det nemmere at falde i søvn.

Derudover kommer der også en ny ’Nightlight’-funktion, der kan bruges i børneværelset. Lampen skinner med meget dæmpet lys, men alle de blå nuancer, der normalt får hjernen til at tro, at den skal vågne op, er sorteret fra.

Endelig kan de nye lamper, som alle andre Philips Hue-lamper styres fra Apple Watch eller via kommandoer til Siri, hvis man er Apple-bruger. Hue understøtter nemlig Apples HomeKit-system, der også kan fjernstyre alt mulig andet.

Der er endnu ikke sat officiel dansk pris og lanceringsdato på de nye pærer, men de kommer i løbet af foråret. Til efteråret kommer der så nogle deciderede lamper med pærer i, der kan det samme.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden