Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

FRI. På den kommende udgave af Android Wear vil du kunne lytte til musik fra Spotify direkte fra dit smartur, når du er ude at løbe. Også selv om din telefon ligger derhjemme (Foto: Screenshot/Google).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Android har en række nye funktioner på vej

Google har løftet sløret for de kommende initiativer på verdens mest udbredte smartphone-plaform.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Android vil være den bedste platform til Virtual Reality, vil give dig adgang til hele verden fra håndleddet og lade dig arbejde i forskellige vinduer. Det er den mobile fremtid, Google afslørede onsdag ved åbningen af udvikler-konferencen Google I/O.

Smarte svar fra smarturet

I år har Google valgt at afvikle Google I/O i deres baghave i Mountain View i stedet for i et stort konferencecenter i San Francisco. Således var Shoreline Amphiteater, der normalt bruges til udendørs koncerter, ramme om åbnings-keynoten, ført an af Google-topchefen Sundar Pichai.

LÆS OGSÅ

Her var der en del nyheder, hvoraf de mest spændende hedder Daydream, Allo, Duo og Android Wear 2.0. Hvis vi starter med det sidste først, så er den kommende version af Android Wear (Googles styresystem til smarture, der findes i ure fra LG, Huawei, Samsung, ASUS, Tag Heuer med flere), det største skridt fremad i systemets historie.

Med Android Wear 2.0 bliver det nu nemmere at svare på beskeder direkte fra håndleddet, for man vil både kunne bruge håndskrift, et nyt, lille tastatur samt de såkaldte ’smart replies’, hvis man f.eks. vil svare på en SMS. De sidste er intelligente standardsvar genereret af Googles kunstige intelligens i skyen, som bliver stillet som forslag til svar på en given besked. Noget nemmere end at skulle taste eller indtale et svar.

Spotify lever på armen
En anden nyhed er muligheden for at vælge urskiver, der henter informationer ind fra en hvilken som helst tredjeparts-app og viser dem i felter på skærmen. Men den største nyhed er helt klart de såkaldte standalone-apps.

Fra og med Android Wear 2.0 kan man nemlig bruge apps, der kun ligger på smarturet, og som ikke også ligger på ens smartphone. Det har Google indført, fordi flere og flere Android Wear-smarture har indbygget, mobil dataforbindelse og dermed slet ikke behøver at være forbundet til en smartphone for at fungere.

Således demonstrerede Google f.eks. muligheden for at have Spotify liggende som standalone-app på sit smartur. Så kan man lade telefonen blive derhjemme og streame musik direkte til smarturet, der så sender musikken videre til et sæt trådløse hoved- eller øretelefoner.

Multitasking er nu indbygget
Android Wear 2.0 lanceres senere på efteråret, formentlig nogenlunde samtidigt med den næste version af Android, der hedder Android N. Normalt opkaldes Android-versioner efter slik og desserter, så de fleste havde forventet, at Android N skulle hedde Android Nutella. Men i stedet har Google valgt at opfordre brugerne til at komme med forslag til, hvad N’et skal stå for.

Android N er allerede blevet vist frem før Google I/O, hvilket er et brud med traditionen. Ifølge Google skete dette, så app-udviklerne kunne få mere tid til at lave og opdatere deres apps til det nye system. Android Ns største nyhed ud fra et brugerflade-sysnpunkt er, at man vil kunne splitte skærmen op og arbejde i to vinduer på én gang.

Det har firmaer som Samsung allerede indført på mange af deres Android-enheder, men det er første gang, det bliver understøttet helt fra bunden. Det betyder altså, at man f.eks. kan se en YouTube-video på den øverste del af skærmen, mens man tager noter i en note-app i bunden af skærmen. Ud over denne funktion byder Android N på en del sikkerheds- og stabilitetsopdateringer.

Vil sætte VR-standarden

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men Android N satser også hårdt på Virtual Reality. Faktisk har Google lanceret en hel platform til VR, som de kalder for Daydream. Ideen er at sætte en standard, som producenter af Android-smartphones kan holde sig til, sådan at brugerne får en ensartet VR-oplevelse, uanset hvilken Android-enhed, de bruger.

LÆS OGSÅ

Daydream består, ud over en række kravsspecifikationer til hardware med mere, af et reference-design til en VR-brille og en tilhørende controller. Disse kan alle, der har lyst, benytte sig af, og dermed kan alle fra Netto og Jysk til små, ukendte producenter ude i østen lave og sælge billige VR-briller, der kan bruges sammen med de fleste Android-telefoner.

Det er et smart forsøg fra Googles side på at komme til at sætte standarden for, hvordan vi bruger VR på mobilen i fremtiden. De første Daydream-kompatible smartphones forventes at komme allerede senere i år, når smartphones med Android N ombord begynder at dukke op på butikshylderne.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden