Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SØDT. N står for Nougat i den nye Android-version, der i løbet af de næste måneder vil blive rullet ud til verdens Android-smartphones og -tablets (Foto: Samsung/Google).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er de bedste ting på vej til Android

Den næste udgave af Android, der har fået tilnavnet Nougat, er lige på trapperne.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den næste version af Android har fået tilnavnet Nougat, i den gode tradition Google har for at opkalde deres Android-udgaver efter noget sødt. For nylig slap Google den sidste test-version af Nougat løs, og det betyder, at den færdige version rettet mod os forbrugere er lige på trapperne. Det betyder også, at vi nu ved mere om, hvad der venter os.

Skruer op for grafikken

Store dele af Nougat er programmeret om helt fra bunden, hvilket har skabt et meget mere effektivt og hurtigt styresystem, hvor apps installeres hurtigere, og softwaren fylder mindre. Samtidig er det lykkedes at skrue op for hastigheden på grafikken via en ny styringsenhed for 3D-grafik, som Google kalder for ’Vulkan’.

At der i det hele taget er satset på at gøre Nougat bedre rent grafisk, kan også ses på, at Android nu kommer til at understøtte, at du har flere vinduer åbne på skærmen på én gang. Det er noget, mange Android-telefoner allerede kan, f.eks. dem fra Samsung. Men det er noget, Samsung og de andre producenter selv har indført. Det er først nu, det bliver standard for alle Android-enheder med Nougat på.

Man kan også mærke Googles satsning på det grafiske på deres tilføjelse af ’VR Mode’ i Android Nougat. Denne Virtual Reality-funktion kommer til at gå tværs af alle Android-enheder og standardisere, hvordan man ser VR-grafik udfolde sig i en VR-brille.

Mere batteri og mere nattesøvn
Med Nougat kommer Android-enheder også til at bruge mindre batteri. Allerede i den sidste version af Android, Marshmallow, indførtes ’Doze’-funktionen, der sætter apps i en slags dvale-tilstand, når du ikke bruger dem, for at spare batteri. Doze sætter også batteriforbruget ned til et minimum, når din telefon ligger stille i længere tid ad gangen.

Men i Nougat er der gjort endnu mere ud af Doze, der nu aktiveres, lige så snart, skærmen slukkes. Det betyder, at dvaletilstanden indtræder i alle de minutter, hvor der ikke sker noget på skærmen. Det burde få batteriet til at holde en del længere på en opladning.

Android Nougat kommer også til at få en ’nat-tilstand’ á la den, Apple for nylig indførte i iOS. Hidtil har man kunnet bruge apps, der satte skærmen over i et rødligt farveskær i stedet for et blåt, når timerne bliver sene. Det røde farveskær sender ikke – modsat det blå – et signal gennem øjnene til hjernen om at det er tid at være vågen, og på den måde sover man bedre, hvis man f.eks. læser på sin tablet, inden man går i seng om aftenen.

Bedre snak – også med assistenten
Endelig er der forbedringer i den måde, du kommunikerer med din Android-telefon på, hvis du bruger talekommandoer. Android har nemlig gjort den indbyggede Google-hjælper mere assistent-agtig i stil med Apples Siri og Microsofts Cortana. Den har dog ikke fået et decideret navn, men hedder blot Google Assistant.

I Nougat bliver denne så intelligent, at du f.eks. kan spørge om biograffilm, der kører i nærheden af dig, og når så assistenten foreslår en film, kan du spørge: »er den god?«, i stedet for at skulle bede assistenten søge efter anmeldelser af filmen. Det giver en mere naturlig talekommunikation med smartphonen.

Med Nougat får Android-brugere også adgang til Allo og Duo, som er to nye chat-apps. Den sidstnævnte er Googles svar på Microsofts Skype eller Apples FaceTime, en app til videochat, der er dybt integreret i styresystemet. Allo er lidt mere interessant, for den kommer nemlig efterhånden til at erstatte både SMS-funktionen og Googles nuværende chat-app, Hangouts.

Samtidig kommer man til at kunne tilgå Google Assistant fra Allo, så man f.eks. kan spørge om de førnævnte biograf-film, mens man er ved at arrangere end bif-tur med en ven i Allo. Assistenten træder simpelthen ind som en tredje samtalepartner. Allo og Duo kommer i øvrigt også til at være tilgængelige til iPhone og iPad.

Der er endnu ingen præcis dato for, hvornår Android Nougat lander, men senere i august måned er et godt bud.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden