Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Samsung
Foto: Samsung

STØRRE. GALAXY Note 7 er Samsungs seneste bud på en phablet, man kan skrive på med en digital pen. Den har for første gang en iris-scanner indbygget for øge sikkerheden, når du logger ind, f.eks. i din bank-app.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsungs nye Note 7-phablet kan scanne dine øjne

Efter fraværsperiode er GALAXY Note-serien snart tilbage på danske butikshylder.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folk med store hænder eller behov for at arbejde mere ergonomisk og produktivt på deres smartphones, fik for nogle år tilbage en ny kategori at lege med: Phablets.

Disse store smartphones, der ligger et sted mellem en »Phone« og en »Tablet« har været ret populære i visse dele af befolkningen, uden at de dog er blevet altdominerende.

Måske var det derfor, Samsung valgte slet ikke at markedsføre Note 5 i Danmark. Note-serien er Samsungs bud på en phablet, der blandt andet er kendetegnet ved den medfølgende S Pen, der gør det muligt at skrive med håndskrift direkte på skærmen. Men da 5’eren ikke blev markedsført officielt i Danmark, troede mange, at det var slut med Samsung-phablets i danske butikker.

Men det viser sig nu ikke at være tilfældet. Samsung har nemlig nu præsenteret deres seneste indspark i Note-serien, Note 7. Jeps, de springer simpelthen 6’eren over, formentlig for at få Note-serien op på linje med flagskibsmodellerne i GALAXY S-serien, der lige nu kører på 7. generation. Og GALAXY Note 7 kommer faktisk på gaden i Danmark. Og den er lidt af en kraftig krabat.

Skærmen er på 5,7 tommer og er af typen Super AMOLED. Den har en opløsning på 2560 x 1440 pixels, og kan vise videoer i den nye HDR (High Dynamic Range)-kvalitet, som blandt andre Netflix er begyndt at benytte sig af. Skærmen har samtidig Dual Edge, hvilket vil sige, at den ligesom Samsungs øvrige Edge-modeller, smyger sig rundt om siden på telefonen og giver mulighed for at lave ekstra aktiviteter i siderne.

Er batteriet stort nok?
De to kameraer på Note 7 består af et 12 megapixels kamera på bagsiden med Dual Pixel-teknologi (hvilket betyder, at opløsningen virker meget højere på de reelle fotos), og et 5 megapixels kamera til selfies og videochat på forsiden. Begge kameraer har en brændvidde på F1.7.

’Motoren’ i Note 7 er Samsungs egen Exynos-processor, og dem sidder der to af, en med otte kerner og en med fire kerner, på henholdsvis 2.3 og 1.66 GHz. Den har 4GB RAM at lege med, som kommer oven i de 64GB, der er tilgængelig som lagerplads til dine fotos, videoer, musik med mere. Lagerpladsen kan udvides med microSD-kort op til 256 GB.

Både en så kraftig processor og en så stor skærm kræver et stort batteri. Der sidder et 3500 mAh-batteri i Note 7, hvilket kan virke af meget, men det er faktisk lidt mindre end det batteri, der sidder i GALAXY S7. Det kan betyde, at batterilevetiden for Note 7 ikke nødvendigvis er fantastisk, men det vil rigtige tests første vise, når telefonen kommer på gaden.

Scanner dine øjne
En unik nyhed i Note 7 er dog den iris-scanner, der sidder i telefonen. Den er der ikke gjort så meget ud af i den danske lancering, da der endnu ikke er nogle danske tjenester, der understøtter den. Men i USA er flere banker sprunget på denne nye måde at logge ind på f.eks. sin bank-app på.

Iris-scanneren tjekker simpelthen dit ene øje, og lukker dig derefter ind i bank-app’en, lidt på samme måde, som man kan bruge fingeraftryk på i dag. Det er en del af et større koncept, Samsung Pass, der skal gøre det nemmere for Samsung-brugere at bekræfte deres identitet, når de bruger apps og tjenester på deres Samsung-smartphones.

En anden nyhed er, at Samsung nu er gået over til at anvende de nye USB-C-stik til opladning og data. Du skal altså ikke forvente at kunne bruge dine gamle microUSB-ladere med Note 7. Endelig er der S Pen, der med Note 7 også har fået nogle forbedringer. S Pen har nu en smallere spids, så det virker mere ’penne-agtigt’ at skrive på skærmen, og trykfølsomheden er også forbedret med det samme formål.

Note 7 kommer på gaden i Danmark 2. september, hvor man kan få fingre i den, hvis man smider 6.699 kroner på disken nede i butikken. Man kan forudbestille den fra 16. august.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden