Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

GENSTART. Nu ser det ud som, Samsung har fået styr på de selvantændende batterier i Note 7. Det betyder, at den relanceres i Europa 28. oktober - hvis alle de brandfarlige Note 7'er er blevet indleveret på det tidspunkt (Foto: Samsung).

GENSTART. Nu ser det ud som, Samsung har fået styr på de selvantændende batterier i Note 7. Det betyder, at den relanceres i Europa 28. oktober - hvis alle de brandfarlige Note 7'er er blevet indleveret på det tidspunkt (Foto: Samsung).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om en måned kan du købe en sikker Note 7

Samsung har meldt ud, at Note 7-phablets med batterier, der ikke bryder i brand, kommer i butikkerne sidst i oktober.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med lidt forsinkelse kommer Samsungs velanmeldte GALAXY Note 7-phablet nu endelig i butikkerne i Europa. Det sker efter planen 28. oktober. Det skulle egentlig være sket 2. september, men så begyndte Note 7-modeller de lande, hvor den allerede var ude, at eksplodere.

Brandskadede biler, bygninger og børn
Det sidste skete på grund af en fabrikationsfejl i batteriet, der ifølge flere medier skete, fordi udviklingen af Note 7 endte med at blive noget presset. Samsung havde hørt, at der ikke var specielt meget nyt i den kommende iPhone, og ledelsen pressede derfor ingeniørerne til at skrue lidt ekstra på kapaciteten og funktionaliteterne i Note 7.

Det resulterede dog i et batteri, der kan kortslutte, overophede og bryde i brand. I USA og Australien har dette resulteret i afbrændte biler, hotelværelser og brandskader på både børn og voksne. Flere end 100 tilfælde af Note 7-brande er blevet indrapporteret, og det fik Samsung til at lave en af mobiltelefon-historiens største tilbagekaldelser af et produkt, og firmaet tabte milliarder i aktieværdi.

Tilbagekaldelsen skete, før Note 7 nåede at komme officielt ud i Danmark, så det er kun ganske få danskere, der nåede at få fingre i én, for eksempel gennem parallel-import fra et andet europæisk land. Enkelte danskere, der forudbestilte Note 7 direkte hos Samsung på nettet, kan også have nået at modtage den inden tilbagekaldelsen.

Også klager over nye batterier
Det ændrer dog ikke på, at Note 7 fik anmelderne til at juble, da de havde den til test, så Samsung tror naturligvis stadig på, at den store smartphone -eller phablet – kan blive en succes. Derfor gør de nu klar til at relancere telefonen 28. oktober i hele Europa. Firmaet betinger sig dog i udmeldingen til medierne, at hele ombytningsprogrammet for Note 7 er blevet gennemført.

På nuværende tidspunkt er 60% af alle Note 7-enheder, der nåede at blive solgt i USA og Sydkorea, blevet ombyttet ifølge Samsung, så de håber på at nå resten inden for en måneds tid. Samsung har sendt meddelelser ud til alle brugerne af Note 7 om at de skal gå ned og bytte deres telefoner ud, og i visse lande er de også begyndt at sende software¬-opdateringer ud, der simpelthen lukker telefonen ned.

I de lande i Europa, hvor Note 7 nåede at komme ud, er det gået lidt hurtigere. På blot en uge er 57% af telefonerne blevet indleveret til Samsung, så firmaet burde kunne nå at komme til bunds inden 28. oktober. Skulle man derefter være i tvivl om, hvorvidt man har fået fingre i en god eller dårlig Note 7, skal man blot kigge på batteri-ikonet. Dette er nemlig farvet grønt på de ufarlige modeller.

Det er dog ikke sikkert, at Samsung er helt fri af batteriproblemer endnu. De nye batterier skulle ikke bryde i brand, med ZDNet skriver, at flere kunder med ombyttede Note 7-eksemplarer oplever, at batterierne alligevel bliver temmelig varme og derfor drænes for strøm temmelig hurtigt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden