Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

NYSKABELSER: Google vil i aften fremlægge nye produkter af en kaliber, som vil skabe genlyd, forventer techmedier. Her er det administrerende direktør Sundar Pichai, da han fremlagde Googles visioner ved en konference i maj. (AP Photo/Eric Risberg)
Foto: Eric Risberg/AP

NYSKABELSER: Google vil i aften fremlægge nye produkter af en kaliber, som vil skabe genlyd, forventer techmedier. Her er det administrerende direktør Sundar Pichai, da han fremlagde Googles visioner ved en konference i maj. (AP Photo/Eric Risberg)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I aften vil Google lave en Apple

Der kan ske noget stort med Googles telefoner, tablets, VR-briller og meget andet, lyder det på jungletrommerne.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Om otte år taler vi stadig om 4. oktober 2016«.

Sådan skrev manden, der står for udviklingen af Android, Hiroshi Lockheimer, på Twitter for nylig. Det skete i forbindelse med, at Android fyldte 8 år. Lockheimer antyder blandt andet dette fordi, der kan ske noget ret essentielt i Androids historie i aften. Mere om det senere. Men det handler også om, at Google er på vej med en hel række produkter, der får det hele til at lugte lidt af Apple.

Googles hidtil største præsentation Når Apple holder sine store presse-events for at præsentere nye produkter, er hele tech-verdenens øjne rettet mod dem, og som oftest præsenteres der flere nye gadgets, vores pengepunge kan begynde at sukke efter. Traditionelt har Google kun holdt små presse-events og vist enkelte nye produkter frem, hvis de ikke brugte deres Google I/O-konference til at lancere nyhederne.

Derfor er der ekstra opmærksomhed på i aften dansk tid, hvor Google klokken 19 sætter en presse-event i gang. Her forventes der en ordentlig bunke nye produkter fra søgegigantens hardware-afdeling. Det handler blandt andet om telefoner, VR-udstyr, tablets, intelligente højttalere, en trådløs router og en ny Chromecast-streamingnøgle, og aftenens event kan blive Googles største produktlancering nogensinde.

For nu at starte med telefonerne, så har Google i flere år lavet deres egne smartphones under navnet Nexus. Disse var typisk lavet af partnere som LG, Huawei og Samsung, men med Google-logoet på og Googles egen version af Android, der er lidt renere i designet og ikke har alt muligt fikumdik fra smartphoneproducenten eller teleselskabet ombord. Det sidste får dem til at fungere mere stabilt end andre Androids, blandt andet fordi, Google kan sende opdateringer direkte ud til telefonerne.

7-tommers tablet
Nexus-telefonerne har typisk været lidt billigere end konkurrenterne. Men nu har Google lagt Nexus-linjen ned og vil i stedet lave smartphones under navnet Pixel. Google forventes i aften at vise Pixel og Pixel XL frem, to telefoner med henholdsvis 5 tommers- og 5,5 tommers skærm. Fælles for dem begge er, at de har masser af power under motorhjelmen, 12 megapixels kamera og store batterier.

De er samtidigt lavet i et lækkert, strømlinet design, og bliver fremstillet af en af de gamle kendinge på smartphone-markedet, HTC. Pixel er uden tvivl tænkt som en direkte konkurrent til iPhone og Samsung GALAXY S7, og bliver derfor måske endda dyrere end Googles telefoner hidtil har været.

Den altid velinformerede gadget-blogger Evan Blass fra VentureBeat mener at vide, at der også er en 7-tommers tablet på vej fra Google, men om den også får navnet Pixel, ved vi endnu ikke. Derimod skulle det være ret sikkert, at Google er klar med en ny Chromecast med navnet Ultra.

Højttaler med indbygget assistent
Chromecast er Googles streaming-nøgle, der giver adgang til HBO, Netflix og så videre, ved at man blot stopper den i HDMI-porten på fjernsynet. Den nye Chromecast Ultra bliver dobbelt så dyr som sin forgænger, hvilket vil sige, at den i Danmark kan komme op på over 600 kroner. Til gengæld understøtter den så 4K-opløsning og HDR-farvedynamik, hvilket vil gøre billedkvalitets-feinschmeckerne glade.

Google forventes også officielt at lancere Home-højttaleren, som de løftede sløret for ved deres udviklerkonference Google I/O i maj. Google har nærmest åbent indrømmet, at den »inspireret« af Amazons Echo-højttaler, og fungerer på samme måde. Man styrer højttaleren med stemmen, og den indbyggede kunstige intelligens med navnet Google Assistant kan så udføre forskellige ting for én.

Den kan læse de seneste nyheder op, lave en søgning på Google, give én vejrudsigten, spille musik og den slags. Men den vil på sigt også kunne styre netopkoblede ting i dit hjem, sådan at du f.eks. bare kan sige det ud i luften, hvis du gerne vil dæmpe lyset i stuen eller skrue op for varmen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Bedre trådløst netværk
Det er næsten stensikkert, at vi får Pixel og Home at se i aften. Det er lidt mindre sikkert, men dog stadig ret sandsynligt, at Google vil vise en ny, trådløs router og et nyt VR-headset frem. Routeren med Googles logo på skulle være deres bud på en ny type router, der dukker op fra flere producenter for tiden. Den nye type router distribuerer Wi-fi-signalet over flere små routere i stedet for én stor, og det betyder, at man kan lave en bedre trådløs dækning i sit hus.

Når det gælder VR-headsettet, så teasede Google også dette på Google I/O-konferencen. Google har lavet deres egen standard for Virtual Reality-indhold såsom video og spil, der hedder Daydream. I den forbindelse har de lanceret et reference-design, som andre helt frit og gratis kan lave deres VR-briller efter. Og det er det design, enkelte medier tror, Google vil vise deres egen version frem af i aften.

Endelig er der det, som Hiroshi Lockheimer formentlig hentydede til i den ovennævnte tweet: Andromeda. Googles Android er med over 80% af markedet ubetinget den største platform på mobilfronten, og Google har i årevis forsøgt at opnå den samme popularitet på computerskærmen. Det er sket gennem deres konkurrent til Windows og MacOS, Chrome OS.

Windows-konkurrent med Android ombord

Sidstnævnte er typisk dukket op i de såkaldte Chromebooks, der er letvægter-laptops til få hundrede kroner, som lægger af de fleste tunge funktioner op i skyen. Det betyder, at man helst skal være online for at bruge dem, hvilket har lagt en dæmper på populariteten, men blandt studerende har Chromebooks været et hit.

LÆS OGSÅ

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Chrome OS blev imidlertid lagt ned for nylig, fordi Google mente, de havde en bedre plan. Og denne plan ser nu ud til at blive realiseret i Andromeda, som er en fusion af Chrome OS og Android. Du skal nærmest forestille dig en slags Windows eller MacOS, der samtidig kan køre mobile apps.

Med Andromeda vil Google formentlig forsøge at komme ind på vores laptops og arbejdscomputere og samtidigt udnytte det gigantiske økosystem, der findes af app-udviklere til Android. Men helt præcis, hvad planen er, finder vi først ud af, når Google lader tæppet gå for sin store lanceringsevent klokken 19 i aften.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden