Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FORBIGANG. Googles nye Pixel-smartphone har ifølge tests det bedste kamera, du kan få i en telefon lige nu. Men den kommer ikke til Danmark i første omgang (Foto: Google).

FORBIGANG. Googles nye Pixel-smartphone har ifølge tests det bedste kamera, du kan få i en telefon lige nu. Men den kommer ikke til Danmark i første omgang (Foto: Google).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark snydes for Googles nye super-telefon

Den nye smartphone, Pixel, har ellers det bedste kamera på markedet ifølge spritnye tests.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google har netop annonceret en super-smartphone med et overlegent kamera, masser af kræfter under motorhjelmen og en kunstig intelligens, der skal gøre dit liv meget lettere. Der er bare en enkelt hage: Den kommer ikke til Danmark.

Det bedste smartphone-kamera lige nu I hvert fald ikke i første omgang. Ifølge Googles salgsbetingelser i deres online-butik, sendes telefonen kun direkte til kunder i USA, Storbritannien, Tyskland, Australien og Canada lige nu. Der er ingen meldinger om, hvornår Pixel eventuelt kan leveres til Danmark, men Googles tidligere serie, Nexus, kunne bestilles hjem til Danmark, og tidligere har Apple også nøjedes med at sende iPhones ud i de store lande, før de kom til Danmark.

Så der er håb endnu, hvis man gerne vil have fingre i en Pixel, der ser ud til at være lavet som et direkte frontalangreb på Apples iPhone 7 og Samsungs GALAXY S7. Google har ganske strategisk sikret sig en god anmeldelse af kameraet ombord i Pixel, før de annoncerede smartphonen. DxOMark, der generelt anerkendes som de mest grundige og præcise kamera-testere har allerede haft fingre i Pixel.

Og de er begejstrede. De har givet hovedkameraet i Pixel en score på 89, hvilket er det højeste, der indtil nu er givet til et smartphone-kamera. Dermed er Pixel lige nu og her det bedste kamera, du kan finde i en smartphone, og ifølge DxOMark skyldes det, at du får høj detaljegrad i billederne uden ret meget støj, selv ved lavt lys. Hovedkameraet er på 12,3 Megapixel med f/2.0 blændeåbning. Selfie-kameraet foran er på 8 megapixel.

Googles hidtil dyreste telefon
Derudover skulle Pixel være en hurtig og fætter, fordi det er Googles egen version af Android, der ligger på den, og de har kunnet tilpasse softwaren præcis til hardwaren. Det er det, der gør Apples iPhones hurtigere end konkurrenterne, selvom iPhone ikke nødvendigvis har lige så kraftig eller ny hardware ombord.

Der findes to modeller af Pixel, en stor og en lille, hvoraf den sidste også hedder XL. Den ene har en 5 tommers skærm i fuld HD-opløsning, mens den store model har en 5,5 tommers skærm og en opløsning på 2560 x 1440, der også kaldes quad HD. I begge versioner kan man i øvrigt vælge mellem lagerplads på 32GB eller 128GB, der dog ikke kan udvides med hukommelseskort.

Batteriet er naturligvis også større i den store model, hvor det er på 3.450 mAh, mod 2770 mAh i den lille model. Fordelen ved de to batterier er dog, at de kan lades lynhurtigt op via USB-C-stikket i bunden. På bare 15 minutter kan man ifølge Google få op til 7 timers længere levetid på batteriet.

Google gjorde også opmærksom på, at der skam var et hovedtelefon-stik i Pixel, med slet skjult henvisning til iPhone 7s manglende ditto. Det er HTC, der har bygget Pixel-telefonerne, men det står ingen steder. Kun Google-logoet er synligt på telefonerne, der i øvrigt starter ved samme pris som iPhone i USA: 649 dollar. Det er første gang, Google sender så dyr en smartphone på markedet, sat i forhold til dens kategori.

Virtuel butler i telefon og højttaler
En anden hovedfeature ved Pixel er imidlertid Google Assistant, der er Googles nye kunstige intelligens, der skal gøre dit liv nemmere ved at være en virtuel hjælper. Assistant går dog på tværs af en række af Googles nye produkter, inklusive den nye, intelligente højttaler, Home. Men heller ikke Home er tilgængelig i Danmark endnu. Her snydes vi for en højttaler, der kan sættes i system, sådan at man kan have forskellige Home-højttalere til at spille i forskellige rum i huset, men styret samme sted fra.

Den kan spille musik fra f.eks. Spotify og YouTube, og det kan du bede den gøre med stemmen. Den kan endda forstå relativt vage kommandoer som »Spil den nye med Taylor Swift«, hvis du ikke kan huske, hvad sangen hedder. Du kan også spørge den om at læse din kalender op, søge efter information på nettet og så har den praktiske ting som et multi-æggeur indbygget. Hvis kartoflerne skal have længere i ovnen end fisken, så kan den altså fortælle dig, hvornår du skal tage kartoflerne ud, uden at det påvirker timeren for fisken.

Samtidig kan Home samarbejde med intelligente enheder i dit hjem. Har du f.eks. Philips HUE-lamper, der kan skifte farve og lysstyrke via en app på din smartphone, kan du i stedet bare koble dem sammen med Home-højttaleren og bjæffe kommandoer til den i stedet.

På samme måde kan du koble den sammen med Googles streamingnøgle, Chromecast. Gør du det, kan du styre afspilningen af YouTube-videoer (og snart også Netflix) med stemmen, via Home-højttaleren. Men vi ved altså ikke, hvornår den dukker op i Danmark. Google vil måske vente, til man ikke skal tale engelsk til sin Home-højttaler, men kan bruge sit danske modersmål, før de lader danskere bestille den.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ny Chromecast på vej til Danmark
Førnævnte Chromecast har også fået en opgradering. En ny version, der hedder Chromecast Ultra, kommer til november og kan håndtere den nye 4K-opløsning på tv’et, samt en højere farvedynamik i det, man kalder HDR. Og Chromecast Ultra kommer faktisk ud i Danmark sammen med resten af verden.

Film og videoer i den høje billedkvalitet kan ses på Netflix og YouTube, og Google benyttede også lejligheden til at fortælle, at deres egen tjeneste, Google Play Movies, også snart får 4K-film ombord. Chromecast Ultra bliver dog dobbelt så dyr som den nuværende Chromecast, hvilket vil sige, at den kommer til at koste omkring 650 kroner.

Derudover lancerede Google to yderligere produkter. Den ene er en trådløs router, som Google meget enkelt kalder Google Wi-Fi. Det specielle ved den er, at man kan koble flere eksemplarer af dem sammen og på den måde gøre dækningen i sit hus bedre. Google har tænkt sig at sælge dem enkeltvis eller i pakker med tre, til en pris, der ligger på omkring hhv. 865 kroner og 2.000 kroner, før danske skatter og afgifter kommer oven i.

Routeren bliver sat til forudbestilling i november med levering i december, men det står endnu ikke helt klart, hvorvidt det også gælder Danmark.

VR-brillen, vi heller ikke må købe

Endelig viste Google også sin nye VR-brille, DayDream View frem. Den adskiller sig fra resten af feltet af lignende VR-briller til smartphones (som f.eks. Samsungs GEAR VR) på flere måder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Dels er den beklædt med filt, og fås i lækkert designede mønstre i hvid, grå og rød. Dels har Google lavet den sådan, at man kan have briller på inde i brillen, hvilket der nok er en del, der bliver glade for.

Og så er den billigere end konkurrenterne. Den er sat til forudbestilling i USA med en pris på 79 dollar, eller omkring 500 kroner. Men hagen ved DayDream View er, at den foreløbig ikke kan bruges med andre smartphones end Google Pixel, og derfor skal vi nok heller ikke regne med at kunne købe den fra Danmark lige foreløbig.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden