Forbrugerelektronik

Snapchat gennem dine solbriller

Firmaet bag Snapchat har afsløret deres første, fysiske gadget. Det er et sæt briller med indbygget kamera, der skal gøre, hvad Google Glass ikke kunne.

Forbrugerelektronik

For lidt over en uge siden blev en bygning malet Snapchat-gul på Sunset Boulevard i Hollywood-bydelen i Los Angeles. Det velkendte spøgelses-logo fra verdens næststørste sociale medie dukkede op på den gule overflade kort efter, men det var ændret en smule. Der, hvor der normalt ville sidde et par øjne, sad der et par mærkelige linser.

Hvad er Spectacles? De lokale beboere kløede sig i hovedbunden indtil nogle dage senere, hvor Snapchat afslørede Spectacles. Sidstnævnte er en nyt par solbriller, der indeholder et kamera med en 115-graders vidvinkel-linse. Kameraet skyder runde videosekvenser med fiskeøje-effekt i 10-sekunders bidder, som man kan kombinere op til tre bidder af ad gangen – altså 30 sekunder i alt.

Spectacles-brillen har en smule lagerplads samt Bluetooth og Wifi ombord, og på den måde kan du overføre videoerne til din telefon og sende dem ud via Snapchat. Rent stilmæssigt fortsætter den runde stil. Brillens glas er også runde og det giver dem et tresser-look, som firmaet bag Snapchat (der nu har skiftet navn til Snap Inc og kalder sig et »kamerafirma«) mener går fint på både dame- og herrehoveder. Den vil kunne fås i blågrøn, orange og sort.

Glass-fiaskoen spøger
Snap Inc vil sende brillen på gaden i efteråret til en pris på 130 dollar, eller cirka 1000-1200 kroner, når dansk told og moms kommer oven i. Men det er ikke alle, der er lige begejstrede for den nye Snapchat-brille. Tech-pressen har taget imod den med nogen skepsis, og det skyldes, at folk stadig har Google Glass frisk i hukommelsen.

Glass-brillen fra søgegiganten oppe i Silicon Valley blev aldrig nogen succes, fordi designet var for nørdet, fordi den var irriterende at bruge og ikke rigtig bidrog med noget stort til ens digitale hverdag, man ikke kunne få på sin smartphone. Og så kostede mere end ti gange så meget som Spectacles. Men det, der gjorde Glass mest upopulær var privatlivs-problemet.

Glass-ejere kunne filme video af omgivelserne og andre mennesker uden at de sidstnævnte nogensinde fandt ud af det. Det fik hurtigt Glass-ejere til at få øgenavnet »Glassholes« og brillen blev forbudt i bl.a. barer og restauranter i ellers ret tech-venlige byer som Seattle og San Francisco. Derfor har Snap Inc bygget en lampe ind i Spectacles, der lyser, når der optages, og på den måde har folk en chance for at komme væk.

Mindre heldig timing

En anden forskel er, at Spectacles kun kan optage i maksimalt 30 sekunder ad gangen. Glass kunne optage i hele 45 minutter. Snap Inc håber altså dels, at de har fundet et design, almindelige mennesker ikke er bange for sætte på knolden, at prisen er rigtig, og at de har løst privatlivs-problemet med den indbyggede lampe. Med alle de GoPro-kameraer, der efterhånden er på cykler og hjelme i bybilledet, kan det være, folk slet ikke opfatter det sidstnævnte som noget problem længere.

LÆS OGSÅ

Timingen for lanceringen er dog ikke optimal. Snapchat har hjemme i Los Angeles, hvor solen skinner 300 dage om året. Men behovet for solbriller er noget mindre om efteråret og vinteren i det meste af resten af verden, og især i Danmark, hvor Snapchat-brillen snildt kunne vente et halvt år med at invadere butikshylderne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce