Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fadæse fra Samsung: Nye Note 7’er brænder også

Selv ombyttede versioner af den omstridte smartphone bryder i brand, så nu tager sydkoreanerne ingen chancer.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ved at udvikle sig til teknologi-mareridtet fra helvede for Samsung. Sagaen om de selvantændende Note 7-smartphones vil bare ikke få en ende, så nu har firmaet taget det drastiske skridt at stoppe produktionen af den.

Samsung bekræfter suspendering Om det betyder, at Samsung GALAXY Note 7 helt bliver fjernet fra markedet og hevet ud af Samsungs sortiment, ved vi endnu ikke. Men efter det sydkoreanske nyhedsmedie Yonhap først bragte nyheden til torvs med en rapport fra anonyme kilder, fulgte Bloomberg og Wall Street Journal hurtigt efter med samme besked fra separate kilder.

Endelig kom der en slags bekræftelse fra Samsung i form af en besked, der blev tweetet ud af BBC News-journalisten Rory Cellan-Jones. Her forklarer Samsung, at de har »justeret GALAXY Note 7-produktionen for at tage yderligere skridt, der kan forbedre sikkerhed og kvalitet«. Det, Samsung kalder en »justering« skulle altså være et fuldt stop for fremstillingen, indtil firmaet kan finde ud af, hvad der er galt.

Det har nemlig vist sig, at det ikke bare – som først antaget – var GALAXY Note 7s første produktionsrunde af batterier, den var gal med. Ifølge Samsung var der tale om to lag i batteriet, som ved en konstruktionsfejl var blevet placeret sådan, at de kunne komme kontakt med hinanden og kortslutte. Det fik batteriet til at overophede lynhurtigt, og i grelle tilfælde brød det simpelthen i brand.

Største tilbagekaldelse af en telefon nogensinde

Over 100 tilfælde af skader kom frem i lyset, lige fra totalt udbrændte biler i USA, brande på hotelværelser i Australien og desværre også en række skader på mennesker, herunder en del børn. Samsung satte derefter forbrugerteknologi-historiens største tilbagekaldelses-kampagne i gang og sendte Note 7 ud på markedet igen efter at de fleste havde fået ombyttet deres gamle modeller.

LÆS OGSÅ

Men det hjalp ikke.

Efter kort tid viste det sig nemlig, at også de ny-udskiftede Note 7-modeller kunne bryde i brand, selv om disse havde et batteri, der skulle virke. I skrivende stund er der kommet syv tilfælde frem, hvor nye og angiveligt sikre Note 7-modeller er brudt i brand.

Fly måtte evakueres
I flere af tilfældene brød telefonen i brand uden at være sat til opladning. Og i et enkelt tilfælde fra USA, som The Verge skriver om, brød en Note 7 i helt slukket tilstand. Dens ejer, Brian Green, havde nemlig den slukket i forbindelse med, at der blev gennemgået sikkerhedsprocedurer i det fly, han sad i.

Heldigvis var flyet endnu ikke gået på vingerne og lufthavnsmyndighederne i Louisville i Kentucky valgte at evakuere flyet for en sikkerheds skyld. På Twitter kan man se video af en Note 7, der selvantænder på et bord i en Burger King-restaurant i Sydkorea. 13-årige Abby Zuis fra Minnesota fik ifølge en lokal tv-station en lille brandskade på tommelfingeren, da hendes nye Note 7 brød i brand i hendes hånd.

Samsung GALAXY Note 7 nåede aldrig ud i danske butikker helt officielt før tilbagekaldelsen af den første version. Den er fortsat ikke blevet lanceret officielt i Danmark, men kan forudbestilles mange steder. Hvis man skulle støde på den ude i butikkerne, f.eks. via en parallelimport, er det nok en god idé at vente til der er mere officielt nyt fra Samsung, inden man lader sig friste til at købe den.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden