MOBILVANER. Apples iPhone kommer ind på en klar førsteplads, når det gælder antal solgte smartphones i Danmark, skarpt forfulgt af Samsung og HTC. Den tidligere konge, Nokia, må se sig forvist til fjerdepladsen (Foto: Apple).

MOBILVANER. Apples iPhone kommer ind på en klar førsteplads, når det gælder antal solgte smartphones i Danmark, skarpt forfulgt af Samsung og HTC. Den tidligere konge, Nokia, må se sig forvist til fjerdepladsen (Foto: Apple).

Forbrugerelektronik

iPhone er stadig nummer ét i Danmark

Ærkerivalen Samsung er på andenpladsen. Nokia må se sig forvist til fjerdepladsen.

Forbrugerelektronik

Apple sidder tungt på danskernes smartphone-vaner. iPhone er Danmarks ubestridte smartphone-konge.

Det viser en ny undersøgelse som Brancheforeningen for forbrugerelektronik, BFE, har foretaget. Ifølge undersøgelsen er det 40 procent af os, som render rundt med en iPhone i lommen.

4 ud af 10 har en iPhone Undersøgelsen, der er lavet i samarbejde med TNS Gallup, blev foretaget i januar med deltagelse af mere end 2.000 adspurgte mobiltelefon-brugere. Smartphone-tallene er et led i en større undersøgelse af vores forbrugerelektronik-vaner, som BFE laver en gang om året.

Som nævnt viser undersøgelsen, at 4 ud af 10 danskere vælger en iPhone, når der skal investeres i en smartphone. Ligesom på verdensplan er det Samsung, der sidder på andenpladsen med 25 procent af markedet, og dermed har hver fjerde dansker en Samsung-telefon.

Så skulle man jo tro, at et land som Danmark, der tidligere har været et totalt Nokia-land, ville have Nokia siddende på en tredjeplads. Men der sidder i stedet HTC, der har forvist Nokia til en fjerdeplads, når det gælder smartphones.

Nokia er dog stadig en klar nummer ét, når det gælder feature-phones, som er det nye navn for ’almindelige’ mobiltelefoner.

Smartphones har overhalet ’almindelige’ mobiltelefoner

Dem sælges der til gengæld ikke ret mange af mere. Ifølge BFEs undersøgelse blev der kun solgt 200.000 af de knapt så smarte mobiltelefoner mod 1,3 millioner smartphones i Danmark i 2012.

I alt har smartphones for længst overhalet feature-phones, når det gælder danskernes mobilvaner. Der findes 3,8 millioner smartphones i Danmark mod 2,6 millioner feature-phones.

LÆS OGSÅ

BFEs undersøgelse viser også, at salget af tablets har overhalet salget af laptops, i hvert fald i 2012. Antallet af solgte tablets rundede 453.000, mens der kun blev solgt 425.000 bærbare pc’er. Det skal man dog imidlertid ikke tage som et tegn på, at folk overvejende er begyndt at bruge tablets i stedet for pc’er.

En anden, netop offentliggjort undersøgelse fra Accenture viser, at 94 procent af befolkningerne i 11 vestligt orienterede, større lande ejer en pc, der enten er stationær eller bærbar. Disse tal står i modsætning til den udbredte opfattelse, at tablets vil erstatte pc’en. De 94 procent er nemlig en stigning på tre procent i forhold til 2011.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce