Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Den næste iPhone kan være lavet af glas

Knapt er iPhone 7 kommet ud i hænderne på brugerne, før vi begynder at tale om iPhone 8. Men forventningerne er også en anelse større denne gang.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke mere end to en halv måned siden, iPhone 7 kom ud i Danmark. Det betyder, at der formentlig er omkring ti måneder til, vi kommer til at se iPhone 8 i butikkerne. Alligevel er rygterne om den allerede nu begyndt at fyge omkring ørerne på os – og de lover et spændende, kantløst glasdesign.

Men iPhone-rygter har det med enten at være vildt spekulative eller godt underbyggede. De velunderbyggede har rødder i produktionsmiljøerne i Kina, Japan, Sydkorea og Taiwan, hvor delene til iPhone bliver lavet. Mange af de analytikere, der rådgiver aktieinvestorer, har gode kilder på disse fabrikker. De hvisker analytikerne i ørerne, når Apple lægger en stor ordre ind og fabrikkerne begynder den ofte mange måneder lange omstilling til produktion af de nye dele.

En iPhone lavet i glas
Sådan en analytiker er Ming-Chi Kuo fra rådgivningsfirmaet KGI Securities. Han har ikke altid gættet rigtigt, men hans forudsigelser plejer at være ret præcise, og derfor lytter mange til ham, når han kommer med en forudsigelse. Især når den senere bakkes op af andre kilder, som er præcist, hvad der netop er sket i forhold til iPhone 8.

Ming-Chi Kuo sagde allerede før lanceringen af iPhone 7, at Apple ville vente med et større redesign af deres flagskibstelefon til 2017, hvor iPhone fylder 10 år. Han talte allerede dengang om et »radikalt anderledes« og »kantløst« design. Her nogle måneder senere, har han fået lidt mere kød på forudsigelserne.

Den næste iPhone skal ifølge meldingerne fra fabrikkerne være lavet af glas hele vejen rundt. Den nuværende iPhone 7-model i ’Jet Black’ har allerede en ryg af hærdet glas, mens siderne og rammen omkring skærmen er stadig lavet af metal. Disse skulle dog også forsvinde på den næste iPhone, og det skulle derudover betyde, at skærmen kommer til at krænge ud over siderne, sådan som man kender det fra Samsungs Edge-udgaver af deres flagskibstelefoner. Skærmen vil så at sige flyde direkte over i bagsiden og bunden, sådan at hele forsiden består af skærm.

Overgiver sig til OLED
Det vil angiveligt give en illusion af, at der ingen kanter er på den næste iPhone, men at den er lavet i ét samlet stykke glas. Samtidig skulle Apple allerede have droppet en fysisk ’Home’-knap på fronten af iPhone 7, og på iPhone 8 vil den tilsyneladende glide endnu mere ind i overfladen. Også frontkameraet skulle blive direkte integreret i skærmen. Hvad Apple har tænkt sige at gøre ved knapperne på siden, melder historien ikke noget om.

Fordi skærmene fylder hele overfladen, bliver de samtidig større, uden at resten af telefonen vokser. Det kan være derfor, Ming-Chi Kuo nu også siger, at der kommer en iPhone 8 Plus-udgave med 5,8-tommers skærm. Den nuværende er 5,5 tommer. Og så skulle de nye skærme betyde, at Apple endelig begynder at bruge OLED-skærme. På nuværende tidspunkt er Apple et af de sidste firmaer, der putter LCD-skærme i deres telefoner i stedet for OLED. Forskellen på de to teknologier er, at der i OLED-skærme sidder en lillebitte lysdiode for hver enkelt pixel, og er den slukket, er pixelen helt sort. Det giver en større kontrastrate og ser flottere ud end LCD, som blot er et gennemsigtigt ’pixel-panel’, der bliver bagbelyst.

Flere kilder siger det samme
Der er dog også meldinger fra produktionsmiljøet, der siger, at de slet ikke er klar til at producere Apples OLED-skærme i 2017, men først i 2018. Ming-Chi Kuo tror derfor, at Apple starter med at lave en særlig luksus-udgave af iPhone 8 Plus med OLED-skærm, der kun kan fås i begrænset oplag, og som får følgeskab af iPhone 8- og 8 Plus-versioner med LCD-skærme. Han siger også, at der ikke kommer nogen opfølger til den lille, billige iPhone SE, fordi Apple til næste år vil tvinge folk til enten at købe den nye iPhone 8 eller iPhone 7, der så vil være et år gammel.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ming-Chi Kuo er altid klar med spekulationer om den næste iPhone. Og som nævnt får han ofte ret – men ikke altid. Det specielle ved Ming-Chi Kuos udtalelser om den nye glas-iPhone er dog, at nyhedsbureauet Bloomberg rapporterede det samme kort tid efter – med udgangspunkt i andre kilder end Ming-Chi Kuos.

Så selv om der er tale om de sædvanlige, tidlige iPhone-rygter, kunne der godt være lidt mere om sagen denne gang.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden