Regnbuen, der nu kan sættes i Snapchat-vidoer er tredimensionel. Hvis du går rundt om den, kan du filme den bagfra.
Foto: YouTube/Screenshot

Regnbuen, der nu kan sættes i Snapchat-vidoer er tredimensionel. Hvis du går rundt om den, kan du filme den bagfra.

Forbrugerelektronik

Snapchat indfører 3D-grafik: Gå rundt om regnbuen i din video

Nu kan man putte 3D-grafik ind i de videoer, man deler på verdens næststørste sociale medie.

Forbrugerelektronik

At putte to-dimensionelle ting ind i en video på Snapchat er totalt old-school og 2016-agtigt. I 2017 kan man sætte tredimensionelle computergrafik-regnbuer og -blomster ind i de videoer, man filmer, som om de var en del af virkeligheden.

Snapchat har netop taget deres ’linser’ et skridt længere ud i fremtiden.

Udvid virkeligheden med 3D-grafik
Konkurrencen er hård mellem de sociale medie-platforme og lige nu kommer der en masse nyt ud fra Facebook, fordi de holder udviklerkonference i San Francisco.

Det vil konkurrenten Snapchat naturligvis ikke sidde overhørig, så de forstyrrede strømmen af nyheder fra Facebook ved at annoncere den nye udgave af de såkaldte ’World Lenses’.

Disse ’linser’ er filtre, man kan lægge på Snapchat-videoer, og som består af grafiske elementer, der passer ind i videoen. Idéen med ’World Lenses’ er at grafikken ikke bare klaskes på som var det et digitalt klistermærke, der bliver sat oven på et billede.

Nej, disse linser bevæger sig sammen med videoen, så det hele ser lidt mere virkeligt ud, eller som om, du går rundt i en virkelighed, der er blevet udvidet med computergrafik.

Det er den slags blanding af virkelighed og grafik, der også kaldes for AR – Augmented Reality. Et begreb, som mange for alvor fik øjnene op for, da Pokémon Go blev årets sommerdille sidste år.

Ord, der hænger i luften

De nye ’World Lenses’ kan dog noget nyt. De er tre-dimensionelle. Da de første linser af slagsen blev lanceret sidste år, var de kun to-dimensionelle. De lagde sig altså fladt ovenpå videobilledet, og selv om de kunne bevæge sig efterhånden som du flyttede kameraet, var de stadig flade.

De nye linser er i stedet digitale 3D-objekter. Det betyder for eksempel, at du kan indsætte en regnbue eller en våd sky over en eller person, du er i gang med at filme, og når du så går rundt om personen, kommer du også om på den anden side af regnbuen eller skyen.

Lige nu er det lettere begrænset, hvor mange af disse 3D-linser, der findes, men man kan f.eks. bruge de førnævnte regnbuer og skyer, og udtryk, der hænger frit i luften, såsom »Love«, »Cute« og »OMG«. Linserne fungerer foreløbig kun til din smartphones hovedkamera, så man skal ikke forvente at kunne kunne putte ordet »Cute« henover hovedet på sig selv i en selfie-video, med mindre man virkelig er behændig og har fleksible arme.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce