Designeren Benjamin Geskin fra iDropNews har lavet denne mock-up-illustration af den næste iPhone efter rygter om en mulig ny placering af fingeraftrykslæseren og dobbeltkameraet begyndte at cirkulere.
Foto: Illustration: Benjamin Geskin/iDropNews

Designeren Benjamin Geskin fra iDropNews har lavet denne mock-up-illustration af den næste iPhone efter rygter om en mulig ny placering af fingeraftrykslæseren og dobbeltkameraet begyndte at cirkulere.

Forbrugerelektronik

Nye rygter om den næste iPhone skuffer fans

Forsinkelser, en flytning af fingeraftrykslæseren og nye kamera-rygter har sat ild i debatten om den kommende luksus-iPhone.

Forbrugerelektronik

Det ser ud som om, den bliver op til et par måneder forsinket. Fingeraftrykslæseren bliver flyttet om bagpå. Hovedkameraet kommer op på højkant. Og Apple-fans er blevet sure.

Det er konsekvenserne af et par nye lækager, der har sat gang i rygtemøllen, når det gælder den luksus-iPhone, Apple skulle komme med til efteråret.

Problemer til fingerspidserne
Det er efterhånden en offentlig hemmelighed, at Apple vil komme med tre nye iPhone-modeller engang efter sommerferien. De to af dem bliver opgraderinger af den nuværende iPhone 7-model, der som vanligt i ulige årstal kommer til at få et ’S’ sat på sit navn.

IPhone 7S og 7S Plus kommer til at fortsætte i det design-spor, som blev fastlagt med iPhone 6 i 2014. De kommer altså til at ligne sine forgængere med små forbedringer.

Men samtidigt vil Apple lancere en luksus-model i forbindelse med iPhones 10-års jubilæum. Denne iPhone, der angiveligt kommer til at koste op mod 8-10.000 kroner, skulle have en front, der næsten udelukkende består af skærm. Selfie-kameraet foran skulle enten sidde i en lillebitte bræmme i toppen, ligesom på den netop lancerede Samsung GALAXY S8, eller være gemt bag skærmen.

Det sidste skulle også være tilfældet med fingeraftrykslæseren. Men nu er der noget, der tyder på, at Apple ikke har haft held med at få dette til at virke.

Ifølge Bloomberg er Apple rendt ind i de samme problemer som ærkerivalen Samsung, der forgæves forsøgte at få fingeraftrykslæseren til at virke som en del af skærmen på GALAXY S8. Samsung valgte at flytte læseren om bagpå, ligesom på mange andre Android-telefoner fra f.eks. LG og Huawei.

Op til to måneder forsinket
Problemet med fingeraftrykslæseren har tilsyneladende skabt så store problemer for Apple, at hele produktionsprocessen er blevet forsinket. Der har allerede været bøvl med at få leveret nok af de skærme, der skal give iPhone 8 (eller hvad den nu kommer til at hedde) et helt nyt design.

Således siger Bloombergs kilder, at jubilæums-iPhonen muligvis bliver vist frem sammen med iPhone 7S, men den kan først leveres 1-2 måneder senere.

At der er problemer med fingeraftrykslæseren synes også at blive bekræftet af et teknisk dokument, som netop er blevet lækket på Twitter af Sonny Dickson.  Han har tidligere har afsløret detaljer om iPhones via sine kilder i det kinesiske produktionsmiljø.

Dette spionfoto er angiveligt fra de fabrikker, der bygger Apples iPhones. Hvis det er den ægte vare, ser det ud som om, Apple har flyttet fingeraftrykslæseren om bagpå iPhone. Og det har sat sindene i kog. (Foto: Sonny Dickson/Twitter)

Dette spionfoto er angiveligt fra de fabrikker, der bygger Apples iPhones. Hvis det er den ægte vare, ser det ud som om, Apple har flyttet fingeraftrykslæseren om bagpå iPhone. Og det har sat sindene i kog. (Foto: Sonny Dickson/Twitter)

Dokumentet synes ikke bare at bekræfte Bloombergs informationer om fingeraftrykslæseren, men også rygter om designet, der dukkede op fra lidt mindre troværdige kilder for et par uger siden.

Den tekniske illustration viser ryggen på Apples jubilæums-iPhone og skulle komme fra Foxconn-fabrikkerne, der netop bygger iPhones for Apple. På tegningen kan man se, at kamerahullet er aflangt og på højkant, hvilket tyder på, at Apple har tænkt sig at sætte dobbeltkamera i jubilæums-iPhonen ligesom på iPhone 7 Plus – men at de to linser kommer til at sidde oven på hinanden. Derudover ser det ud til at volumen-knapperne er væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men det, der for alvor har fået sindene i kog, er hullet lige under Apple-logoet.

»Skandale«
Det ligner nemlig i høj grad et hul til en fingeraftrykslæser, og det har f.eks. fået Zach Epstein fra det Apple-glade website Boy Genius Report op i det røde felt. Han skriver, at bagsiden er det mest unaturlige sted at placere en fingeraftrykslæser (til trods for, at Android-producenter har haft held med det i årevis), og at derfor vil være en »skandale«, hvis Apple vælger at gå denne vej.

Thomas Ricker fra websitet The Verge er selverklæret Apple-fan, men er heller ikke glad. Han tager ikke stilling til ægtheden af det lækkede dokument, men skriver at han bruger »fingeraftrykslæseren i den kommende iPhone som en lakmusprøve på Apples evne til at innovere«.

Rickers teori er, at Apple muligvis helt dropper læseren, og laver den som ekstraudstyr i stedet. Endnu en dongle, man kan sætte i Lightning-stikket i bunden. »Jeg tvivler på, at Apple kan finde en elegant løsning i tide«, skriver han, »og en fingeraftryks-dongle vil være det sikreste tegn på at Apple har fejlet stort«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce