Med Apple Pay lægger du dine betalingskort ind i en app på iPhone. Når du står i butikken, skal du blot føre mobilen henover terminalen

Med Apple Pay lægger du dine betalingskort ind i en app på iPhone. Når du står i butikken, skal du blot føre mobilen henover terminalen

Forbrugerelektronik

Ydmyg MobilePay forbereder sig på kamp mod Silicon Valley-giganten Apple

MobilePay er allerede fjernet som betalingsmiddel i en række supermarkedskæder, da Nets lancerede deres mobile dankort. Med ApplePays indtog i Danmark, vil konkurrencen blive endnu mere intensiv for danske MobilePay.

Forbrugerelektronik

Nu har endnu en spiller meldt sig ind i kampen om at blive forbrugernes foretrukne mobile betalingsform. Og denne gang er det ingen ringere end Silicon Valley-giganten Apple.

Inden udgangen af 2017 lancerer virksomheden deres ApplePay-tjeneste i Danmark.

På det danske marked har Nets og Mobilepay allerede sat sig på de danske mobilbetalinger. Og selv om konkurrencen nu skærpes med endnu en aktør, hilser MobilePays direktør, Mark Wraa, den nye betalingsapp velkommen:

»Vi har fra begyndelsen været meget bevidste om, at der vil komme mange nye aktører og konkurrencen vil være intensiv.  Med over 4 millioner brugere, mere end 55.000 virksomheder samt partnerskabet med en lang række banker på tværs af lande, er vi kommet langt«, svarer direktøren i en email til Politiken.

»Vi er dog ydmyge om vores position og arbejder dedikeret med at videreudvikle platformen i samarbejde med vores kunder og samarbejdspartnere«, fortsætter Mark Wraa.

Forbrugerne må vælge

Det er positivt, at der bliver mere konkurrence om betalinger via mobilen, lyder det fra Vagn Jelsøe, der er Vicedirektør for Forbrugerrådet Tænk.

»Vi kan godt lide konkurrence. Der kommer mere kraft på innovationen af, at der kommer nogle flere konkurrenter ind, der skal slås om forbrugernes gunst. Og så må forbrugerne vælge den løsning, som de synes er smartest og lettest at have med at gøre i hverdagen«, siger Vagn Jelsøe.

Sidste år tabte betalingsapp'en Swipp endegyldigt til MobilePay, da de sidste banker i Swipp-samarbejdet skiftede side.

I april meldte betalingsselskabet Nets sig så på banen med en dankort-app, der fjernede muligheden for at betale med MobilePay i en række danske supermarkeder.

Nets leverer infrastruktur til ApplePays

Nets, der også står bag kontaktløs betaling med dankort, ser dog først og fremmest sig selv som infrastrukturleverandør. Og derfor er ApplePay som udgangspunkt ikke en konkurrent. Måske snarere en mulig samarbejspartner.

»Vores infrastruktur er åben og understøtter allerede i dag betalinger fra 'mobile wallets' med både Dankort og med internationale kort. Denne infrastruktur kan også teknisk understøtte andre wallets - herunder de forskellige Pays«, siger pressechef i Nets, Søren Winge.

Eftersom ApplePay fungerer på samme måde som den kontaktløse betaling, mange danskere anvender på deres betalingskort, vil turister fra en række lande allerede i dag kunne betale ved danske supermarkedskasser, der har terminaler med trådløs NFC-teknologi.

De skal blot føre deres iPhone henover terminalen, og så vil telefonens NFC-antenne reagere med terminalens læser.

ApplePay er tilgængelig i Storbritannien, Spanien, Italien og Frankrig, samt i større lande uden for Europa som Rusland, Kina, Australien og Japan.

Før danskere kan betale med ApplePay ved supermarkedskasserne, skal Apple indgå aftale med danske banker. De konkrete planer for Norden, ønsker Nets ikke at kommentere.

Intet samarbejde med MobilePay

Det blev dog ikke til noget samarbejde mellem MobilePay og Nets.

Forhandlingerne mellem Danske Bank og dankort-administratoren Nets endte i en blidgyde tilbage i februar.

Angiveligt fordi Danske Bank og MobilePays partnerbanker ønskede at have kontrol over udviklingen af deres mobilløsning. Og det var ikke foreneligt med at gøre MobilePay til kortholder for Nets mobile dankort.

Høj sikkerhed

Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk påpeger, at det afgørende er, at betalingsløsningen »er bundet ind i en betryggende infrastruktur, der gør, at vi kan være trygge ved at bruge«.

Og han er som udgangspunkt ikke bekymret for forbrugerbeskyttelsen:

»Vi har jo lige fået vedtaget en god ny betalingslov inden sommerferien, som betyder, at der på betalingsområdet er rigtig god beskyttelse i Danmark«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce