Foto: Bang & Olufsen
Forbrugerelektronik

Danske firmaer rykker på trådløse øretelefoner

Med BeoPlay E8 får danske Jabra selskab af B&O under den højtsvævende fane for øretelefoner helt uden kabler.

Forbrugerelektronik

Det har primært været design, højttalere og udstyr til lyd og billede i den helt dyre ende, der har givet Danmark et godt ry blandt hifi-entusiaster og musikelskere ude i verden. Men nu kan det være, det bliver øretelefoner i stedet.

Danske firmaer er nemlig med i front, når det gælder den nye bølge af øretelefoner, der er helt trådløse og kan nogle intelligente ting. Senest er B&O også hoppet med på vognen.

Minimalistisk, sort design

BeoPlay E8 er navnet på den nye øretelefon-model fra B&O. Øretelefoner sidder naturligvis inde i øret modsat høretelefoner, men E8 er samtidig af in-ear-typen, som altså går HELT ind i øregangen og lukker af for det meste af det omgivende lydmiljø.

Når man har dem i ørerne, ser det ud som om, man går rundt med et gammeldags høreapparat – blot i minimalistisk, sort design og med B&O-logoet på siden. Det står i modsætning til f.eks. Apples AirPods, hvor en lille, hvid stang stikker ud af hvert øre, eller de mange trådløse modeller, der stadig har et kabel mellem ørepropperne, og hvor det kun er adgangen til lydkilden, der er trådløs.

Ud over at levere, hvad B&O kalder en »sprød og præcis« lydgengivelse, så har E8 imidlertid også en række intelligente funktioner. I denne kategori af øretelefoner er der efterhånden nogle standardting, de forskellige modeller skal kunne.

Skru op og ned for omgivelserne

Dertil hører for eksempel muligheden for at lade øretelefonerne op i den æske, de bæres i. Det kan BeoPlay E8, og batteriet i æsken kan ifølge B&O lade øretelefonerne op to gange, før selve æsken også skal lades op. Selve øretelefonerne kan spille musik i op til fire timer, før de løber tør.

En anden funktion, der er begyndt at dukke op i flere og flere modeller, er muligheden for at justere, hvor meget af virkeligheden, man gerne vil kunne høre. D

et er ret praktisk, når man f.eks. er ude at cykle, sådan at man ikke totalt overhører biler, der kommer kørende bagfra. I B&Os version kaldes det for ’Transparency Mode’, og indstilles i den medfølgende App.

Det er også i app’en, man indstiller den lydprofil, man foretrækker, når det gælder selve tonen i lyden. Men man behøver ikke at skulle have telefonen op af lommen for at styre almindelige funktioner som volumen eller skift af musiknummer. Det kan klares med forskellige typer berøringer af området omkring B&O-logoet på siden af øretelefonerne.

Sådan kan man også aktivere en stemmekontrol, hvis man f.eks. gerne vil have Siri eller Google Assistant til at gøre et eller andet for én. Men der er noget, BeoPlay E8 ikke kan, som en anden dansk øretelefon-producent har proppet i sin topmodel.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Jabra udvider batterilevetiden

Danske Jabra har en virtuel træner i deres topmodel Elite Sport. Ligesom på Samsungs IconX-model, kan man via en app få en digital, personlig slavepisker til at hjælpe én med at holde motivationen oppe. Det sker dog naturligvis via en app på smartphonen. Jabra Elite Sport-modellen har dog den fordel, at den har en pulsmåler indbygget, der måler din puls via øret. Det kan BeoPLay E8 ikke – men ellers kan de to modeller stort set alle de samme ting.

Indtil for nylig har Jabra Elite Sport dog imidlertid haft en ret stor ulempe: Batterilevetiden var kun på tre timer, før øretelefonerne skulle i æsken og lades op igen. Men det har Jabra for nylig gjort noget ved. 2017-udgaven af øretelefonerne kan nu holde i fire en halv time – altså lige en halv time mere end BeoPlay E8.

Til gengæld har BeoPlay E8 ægte læder indbygget i sit design. Den slags luksus skal man normalt betale for. Men de to modeller koster stort set det samme. Jabra Elite Sport koster 1.999 kroner, mens BeoPlay E8s luksuriøse design koster 300 kroner mere. Hvis du synes, at 300 kroner lyder som en meget lille prisforskel, når man tager B&Os normale afstand til feltet i betragtning, er du ikke helt gal på den.

Det skyldes, at BeoPlay E8 hører til i B&Os serie af produkter til folk med mere almindelige budgetter, B&O PLAY. BeoPlay E8 lander efter planen i butikkerne 12. oktober. Den nyeste version af Jabra Elite Sport med den lange batterilevetid kan købes nu.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce