Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Apple-fans' forvetninger til iPhone X (tv.) ser ud til at gøre indhug i forsalget af iPhone 8 og iPhone 8 Plus (th.), der ifølge et analysefirma går væsentligt langsommere, end det plejer.
Foto: Apple

Apple-fans' forvetninger til iPhone X (tv.) ser ud til at gøre indhug i forsalget af iPhone 8 og iPhone 8 Plus (th.), der ifølge et analysefirma går væsentligt langsommere, end det plejer.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

iPhone X får forsalget af iPhone 8 til at snegle sig afsted

Meget tyder på, at iPhone-fans venter på den kommende iPhone X i stedet for at kaste sig over iPhone 8 eller 8 plus.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det plejer at foregå nogenlunde sådan her: Den nye iPhone bliver lanceret. Der bliver sat en forudbestillingsdato. Klokken 12 midnat lokal tid på denne dato vælter bestillingerne ind, og leveringstiderne bliver længere og længere, efterhånden som oplagene bliver forudbestilt.

Ofte ender folk med at skulle vente op til en måned på at få deres iPhone, hvis de ikke er hurtige.

Kort ventetid

Men sådan var det ikke i år. Da det globale iPhone 8-forsalg begyndte i fredags, var der ikke lige så meget run på som der plejer. I skrivende stund kan man i Københavnsområdet få leveret en iPhone mellem fire og elleve dage efter, den officielt er kommet i butikkerne. Det sker på fredag.

I andre lande er ventetiden kun 3-4 dage længere end i Danmark, hvis ventetiden ikke ligefrem er kortere. Normalt skal man vente mellem tre og seks uger på at få sin iPhone, hvis man ikke er med i den første bølge af forudbestillinger, når der åbnes for dem.

Er det så fordi, Apple simpelthen har produceret flere telefoner denne gang, så der ikke er helt lige så meget pres på lageret? Ikke hvis man spørger analysefirmaet KGI Securities, der anses for at være blandt de skarpeste Apple-observatører i tech-industrien.

iPhone X bliver umulig at få fat i

I en ny rapport fra KGI forklares det langsomme salg med at Apple-fans i stedet venter på den væsentligt dyrere iPhone X. Indmaden i en iPhone X er stort set den samme som i en iPhone 8, men X’eren har en større skærm, der går helt ud til kanten af skærmen og ansigtsgenkendelse i stedet for en Home-knap. Det betaler man så omtrent 1900 kroner ekstra for. Og det er der åbenbart mange der vil, ifølge KGI.

Men i en separat rapport forklarer KGI, at mange af de ventende kan risikere at blive slemt skuffede. Ganske som forudsagt af kilder i det asiatiske produktionsmiljø, er der nemlig kun begrænset tilgængelighed af de komponenter, der bruges i iPhone X.

Skærmen i iPhone X er speciallavet, fordi den indeholder en bræmme i toppen, der huser frontkameraet. Dermed kan der ikke bruges den standardstørrelse på display’et, som Apples skærmleverandører normalt fremstiller til iPhone. Ifølge KGI har disse leverandører haft svært ved at nå at producere tilstrækkeligt med skærme til at dække den forventede efterspørgsel.

Når man tager de lave forsalgs-tal for iPhone 8 i betragtning, mener KGI at efterspørgslen på iPhone X bliver så stor, at Apple slet ikke vil kunne følge med. Analysefirmaet forudser at den bliver revet væk og derefter vil være umulig af få fat i, når den kommer på gaden 3. november.

Forsalget på iPhone X, der starter ved 8.899 kroner, begynder 27. oktober.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden