Den nye version af Amazons e-bogslæser, Kindle Oasis, kan tages med ned på to meter dybt vand i en time, før den tager skade Foto: Amazon

Den nye version af Amazons e-bogslæser, Kindle Oasis, kan tages med ned på to meter dybt vand i en time, før den tager skade Foto: Amazon

Forbrugerelektronik

Du kan tage den nye Kindle med i badekarret

Hvad enten du foretrækker at læse på stranden eller i jacuzzien, så behøver du ikke være bange for at tabe den nye Kindle Oasis ned i vandet.

Forbrugerelektronik

Læsevaner er noget af det mest mangfoldige, man kan finde. Folk læser bøger et utal af forskellige steder, og fordelen ved en rigtig bog af papir er, at den kan tages med næsten hvor som helst. En bog dør ikke af at få lidt vand eller sand. Men det gør en e-bog heller ikke mere, hvis man spørger Amazon.

Amazon har netop offentliggjort sit seneste bud på en e-bogslæser. Kindle-familien, der revolutionerede e-bogslæsning, har dermed fået et nyt medlem, og det er en opdateret version af modellen Oasis.

Oasis er luksusmodellen i Kindle-serien, og selv om den nye model er lidt billigere end forgængeren, starter den stadigvæk ved 230 pund (1.900 kroner), når man køber den på den britiske Amazon-website. Det er der, de fleste danskere køber deres Kindle-læsere.

For pengene får man en Kindle, man med sindsro kan tage med i badekarret. Den er nemlig IPX8-certificeret. Ifølge Amazon betyder det, at man nedsænke den i to meter dybt vand i en time, før den begynder at tage skade.

Med andre ord sker der ikke ret meget ved, at man taber den i badevandet, hvis man slapper af ved at drive i karret med et nyerhvervet stykke digitalt skønlitteratur. Da IPX8-certificeringen også gør den afvisende over for støv og sand, kan den også snildt tages med på stranden til sommer.

Klarer også lydbøger

Så er der selvfølgelig lige det med batteriet. En papirbog går jo ikke død lige på det mest cliffhanger-agtige tidspunkt i den nye Dan Brown-roman. Men risikoen, for at Kindle Oasis gør det, er lille. Ifølge Amazon kan Oasis nu holde til seks ugers læsning, før den skal lades op igen. Det er tre gange så meget som forgængeren.

Skærmen, der bruger elektronisk blæk, er blevet lidt større. Den er nu på 7 tommer, og selve læseren er udført i aluminium, hvilket også er nyt. Det har gjort den nye Oasis cirka 60 gram tungere end forgængeren, så den nu vejer 194 gram. Det er værd at tage med i overvejelserne, da man jo typisk skal holde e-bogslæseren i hånden i længere perioder.

Endelig har Amazon inkluderet muligheden for at høre lydbøger på Oasis. Tidligere modeller havde en indbygget, digital oplæser indbygget, men den var temmelig robotagtig. Oasis kan i stedet afspille lydbøger fra Amazons Audible-butik, så bøgerne bliver læst op af gode oplæsere eller forfatterne selv.

Man kan nemt skifte frem og tilbage mellem bog og lydbog, men man skal stadig betale for bogen to gange for at gøre det, da de to formater skal købes separat.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce