Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FARVEL. Det kan snart være slut med Apples MacBook Air-serie (bill.). Men det forlyder også, at firmaet vil droppe de traditionelle USB-porte i kommende versioner af MacBook Pro, sådan at ejerne skal bruge endnu flere adaptere. Foto: Apple

FARVEL. Det kan snart være slut med Apples MacBook Air-serie (bill.). Men det forlyder også, at firmaet vil droppe de traditionelle USB-porte i kommende versioner af MacBook Pro, sådan at ejerne skal bruge endnu flere adaptere. Foto: Apple

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apples MacBook Air kan være på vej i graven

Samtidig vil Apple ifølge kilder tvinge MacBook Pro-ejere til at bruge flere adaptere, ligesom på iPhone 7 og MacBook. Apple-event forventes 27. oktober.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple kan være på vej med endnu flere kontroversielle beslutninger, når det gælder hullerne i deres produkter. Denne gang ser det ud til at gå ud over firmaets flagskibs-computer, MacBook Pro, der ifølge et normalt pålideligt Mac-website står til at miste sine USB-porte. Og den mindste MacBook Air-model er angiveligt helt på vej ud. Apple forventes at komme med Mac-nyheder 27. oktober ved en presse-event.

Farvel til MacBook Air?
Sidstnævnte website er Macotakara, som var det japanske website, der var de første til at slå fast, at iPhone 7 ikke ville have noget hovedtelefonstik ombord. Denne gang har den samme, anonyme kilde fortalt dem, at der kommer til at ske ting og sager med Apples computer-sortiment.

Det ser for eksempel ud som om, Apple ikke har langtidsplaner med dens MacBook Air-serie. Den populære serie af ultralette bærbare computer kan være på vej mod sit endeligt. Ifølge Macotakara vil Apple nemlig aflive den mindste MacBook Air, der har en 11-tommers skærm. Det vil betyde, at kun 13-tommer-versionen af MacBook Air er tilbage.

Men Apple har allerede en anden computer i sortimentet, der er omtrent samme størrelse som en 13-tommers MacBook Air, nemlig den, der bare hedder MacBook. Og da sidstnævnte er nyere, vil det næppe være den, der forlader sortimentet først. På sigt kan 13-tommer’en altså også ryge ud og tage MacBook Air-navnet med sig.

Den mest populære computer, Apple laver, er dog imidlertid MacBook Pro. Disse maskiner er kraftige og holdbare og er især populære blandt professionelle i de kreative brancher. Men også her forventer Macotakara en række ændringer, der kan ende med at være kontroversielle – i hvert fald til at starte med.

Vil droppe USB 3.0
Det ser nemlig ud som om, Apple er på vej til at sløjfe de almindelige USB 3.0-stik på maskinen og gå over til USB-C-porte. Og måske endda kun en enkelt af sidstnævnte, ligesom de gjorde det på MacBook, hvilket fik en hel del tech-kommentatorer op i det røde felt, og afstedkom en hel del videoer, hvor Apple blev gjort til grin.

USB-C-porten på MacBook skulle nemlig både bruges til opladning og til data, og det betød, at man må bruge en adapter, hvis man f.eks. gerne vil sætte en USB-nøgle til maskinen. Og man vil skulle bruge en endnu mere klodset adapter, hvis man gerne vil bruge en USB-nøgle, samtidig med at maskinen var sat til opladning.

Nu kan det samme altså blive gældende for MacBook Pro, som mange imidlertid køber netop for at bruge den i professionelle sammenhænge, og den er substantielt dyrere end mange Windows-baserede computere med den samme hardware.

Reaktionerne har været ret kraftige overfor iPhone 7's manglende hovedtelefon-stik og behovet for adaptere, akkurat som man så det, da MacBook blev introduceret. Man kan derfor sagtens forestille sig, at mange Apple-brugere vil tænke sig om en ekstra gang, før de er villige til at betale en relativt høj pris for en MacBook Pro, hvis det betyder, at de skal rende rundt med endnu flere adaptere i tasken.

Om Macotakaras kilder taler sandt, finder vi formentlig ud af 27. oktober. Websitet Recode, der har meget tætte forbindelser til Apple, skriver, at firmaet denne dag vil afholde en af deres vanlige events, hvor nye Mac-computere vil blive vist frem.

(Opdateret 19. oktober kl. 02.50 med nyheden om Apples kommende presse-event).

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden