Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

TOPMODEL. Anmelderne mener, at Google Pixel er den bedste Android-telefon på markedet lige nu. Et par af dem mener dog, at designet kunne have været mere spændende. Foto: Google

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmelderne er vilde med Googles smartphone

De store tech-medier har armene i vejret over Pixel-telefonernes lange batterilevetid og den indbyggede assistent.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da det begyndte at rygtes, at den kommende iPhone måske ikke ville bringe så meget nyt med sig, begyndte producenterne af Android-telefoner at lugte blod. Ifølge visse rapporter fik dette Samsung til at skrue op for tempoet på udviklingen af GALAXY Note 7, med eksploderende batterier og en kolossal fiasko som følgevirkning.

Lever længe på batteriet
Det bliver med andre ord ikke Samsung, der får mest glæde af, hvis Apple ikke sælger helt så mange iPhones, som de plejer. Det kan derimod gå hen og blive Apples anden ærkerival Google. De præsenterede deres nye smartphone, Google Pixel, for nylig, og den er nu kommet på gaden. Det samme er anmeldelserne af den. Og de er begejstrede.

Dieter Bohn fra websitet The Verge skriver for eksempel, at Google Pixel klart er den bedste Android-telefon, du kan købe lige nu (danskere kan dog ikke købe den endnu, da den foreløbig kun er til salg i USA, Storbritannien, Tyskland og få andre lande). Det skyldes ikke mindst, at den lever længere på batteriet end nogen anden telefon i dens klasse.

Dette er endda til trods for, at der sidder en kraftig processor i telefonen, der gør den lynhurtig. De mange lovprisninger bliver dog også hældt ud over kameraet. Sidstnævnte er af det uafhængige testwebsite DxOMark Mobile blevet tildelt den højeste score nogensinde for et mobilkamera, men som Bohn skriver, så er der forskel på benchmark-tests og brug i praksis.

»Værdig iPhone-erstatning«
Kameraet skuffede dog ikke Bohn, der skriver, at han »ikke ville protestere, hvis nogen kaldte Pixel-kameraet for det bedste mobilkamera«. Han tilføjer dog, at der kan være personlige præferencer i brugen af kameraet, der kan gøre, at man foretrækker f.eks. en Samsung GALAXY S7 eller en iPhone 7.

Også hos CNet er man begejstret, hvor anmelderen Lynn La kalder telefonen for en »værdig erstatning for en iPhone« og også priser kameraet højt. Hun er dog mest begejstret for den nye nye Google Assistant, der som navnet antyder er en virtuel assistent i stil med Apples Siri, Microsofts Cortana og Amazons Alexa.

Både La og Bohn siger, at den nye assistent er den bedste og klogeste af sin art hidtil, bedre end Siri, Alexa og Cortana og bedre end Googles egen Google Now. Bohn husker dog også at nævne, at prisen for denne klogskab er adgangen til en masse af dine personlige data. Hos Engadget er anmelderen Chris Velaszco også begejstret for batterilevetiden, kameraet og assistenten, men han synes dog designet er lidt kedeligt.

Prisen er i den høje ende
Joanna Stern fra The Wall Street Journal, der normalt er ret Apple-venlig, mener også, at Pixel er den klart bedste Android-telefon lige nu. Og hun opfordrer endda iPhone-brugere til at stille sig selv spørgsmålet: »Hvorfor har jeg egentlig en iPhone?«. Hendes pointe er, at hvis man allerede bruger ikke-Apple-specifikke tjenester som Facebook Messenger, Gmail, Google Maps og Spotify, kan man lige så godt skifte.Alle anmelderne er dog også enige om, at prisen måske ligger i den høje ende. Pixel-telefonerne, der fås i en 5” version og en version på 5,5”, der hedder XL, starter ved samme pris som en iPhone. Som nævnt kan Pixel ikke fås i Danmark endnu, men Google har hidtil markedsført langt hovedparten af deres produkter i Danmark efter noget tid, så mon ikke, den er på vej?

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden