Nettet

Teleselskaber ignorerer fogedforbud

Frustrerede teleselskaber fortsætter med at holde adgangen til thepiratebay.org åben, selv om Fogedretten har bedt Tele2 lukke sin adgang.

Nettet

Der er dyb frustation i telebranchen over kendelsen fra Fogedretten på Frederiksberg, der pålægger Tele2 at lukke for brugernes adgang til en hjemmeside, hvor der også findes lovligt materiale.

Frustrationen er så stor, at branchen på et møde mandag vil beslutte, om branchen som helhed vil have efterprøvet juraen i kendelsen fra Fogedretten.

Kun Tele2 lukker Indtil da holder alle teleselskaber adgangen åben til den svenske piratside thepiratebay.org, idet kendelsen fra fogedretten kun er rettet mod Tele2.

Fra TDC lyder det for eksempel, at virksomheden principielt ikke vil tage stilling til en eventuel lukning af adgangen for TDC's kunder til den omstridte hjemmeside, før juristerne har tygget præmisserne for Fogedrettens kendelse igennem og drøftet dem med medlemmerne i brancheforeningen, Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Vi er ude på et skråplan
»Vi er ude på et skråplan, når internetselskaberne får pålagt at skulle lukke for mere og mere indhold på nettet - både lovligt og ulovligt. Og det udelukker jo ikke, at forbrugerne nemt kan finde andre veje ind på siderne«, siger direktør i Telekommunikationsindustrien, Ib M. Tolstrup.

Netop det har Tele2's kunder mulighed for på trods af den spærring, som teleselskabet modstræbende har lagt ind i systemet.

Den danske piratgruppe har offentliggjort et par metoder, der på kort tid kan åbne for adgangen til thepiratebay.org også for Tele2-kunder.

Lukker op for forhåndscensur
»Kendelsen fra Fogedretten åbner op for en forhåndscensur, der lukker af for ikke bare det ulovlige, men for revl og krat, og spørgsmålet for hele branchen er: Hvor langt skal vi gå? Det er afgjort et principielt spørgsmål, om det er teleselskabernes opgave at foretage denne censur«, siger Ib Tolstrup.

Filerne blev kopieret på servere
Han mener, at branchen kun havde en meget lille chance for at vinde sagen, da det handlede om den russiske allofmp3.com. Det centrale dengang var, at allofmp3.com handlede med musikfiler, som i købeprocessen blev kopieret i allofmp3.com's servere.

Ingen tvivl om at allofmp3 deltog

Derfor var der ikke tvivl om allofmp3.com's deltagelse i kopieringen af materialet. Og derfor indvilgede teleselskaberne dengang i at lukke for adgangen til allofmp3.com for alle deres danske kunder.

Chancen for at vinde en sag denne gang er større, mener Ib Tolstrup, fordi det er mere tvivlsomt, om noget tilsvarende er tilfældet med thepiratebay.org

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce