Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Aftalen mellem teleselskaberne og rettighedshaverne skal udmøntes i et såkaldt piratnævn, der skal sende de første advarsler ud til telekunder, der bryder loven om ophavsret. Piratnævnet skal fungere som mellemled mellem teleselskaberne og rettighedshaverne i IFPI.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teleselskaber vil advare netpirater

Teleselskaberne vil måske samarbejde med rettighedshaverne om trusselsbreve til netbrugere, der downloader ulovligt.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Downloader du musik, film eller lydbøger ulovligt, risikerer du snart at få breve fra dit telselskab om, at de godt kan se, hvad du laver på din netforbindelse.

Teleselskabet vil advare dig tre gange. Hjælper det ikke, risikerer du, at Antipiratgruppen via en dommerkendelse skaffer sig adgang til din identitet.

Krav om erstatning Herefter kan de indlede en egentlig retssag med et krav om en erstatning i forhold til, hvor meget du har downloadet ulovligt.

Det er essencen af en aftale, der er på vej mellem teleselskaberne i Danmark og IFPI, der er organisation for de selskaber, der ejer rettigheder til musik, film og litteratur i Danmark, skriver Computerworld.

Forhandlingerne er udsprunget af en møderække arrangeret af Kulturministeriet for at finde en løsning på ophavsretsproblemerne og de omfattende krænkelser af ophavsretsbeskyttet materiale på nettet.

  • Se også:

Piratnævn
Men parterne er ikke meget for at fortælle om forhandlingerne.

Advokat for Antipiratgruppen under IFPI, Peter Schønning, vil ikke bekræfte over for Politiken/tjek, at der forhandles, mens formanden for Telekommunikationsindustrien, Jens Ottosen-Støtt fra Telia nøjes med at sige, at der foregår sonderinger.

Aftalen skal udmøntes i et såkaldt piratnævn, der skal stå for at sende de første advarsler ud til telekunder, der bryder loven om ophavsret.

  • Se også:

Mellemled

Piratnævnet skal fungere som mellemled mellem teleselskaberne og rettighedshaverne i IFPI.

Hvis IFPI konstaterer, at der foregår ulovlig download fra en internetforbindelse, kan de sende computerens ip-adresse til piratnævnet og bede nævnet om at sende advarselsbreve ud til netbrugeren.

Piratnævnet har via teleselskaberne adgang til oplysningerne om, hvem der sidder på internetforbindelsen, mens det kræver en dommerkendelse for IFPI at få den oplysning.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden