Foto: DRESLING JENS
Nettet

Momsfuskere huserer på Den Blå Avis

Private sælgere snyder med momsen på sider som Lauritz.com eller Den Blå Avis.

Nettet

Skat har i en omfattende kontrol af blandt andet de store onlineauktioner og elektroniske handelspladser som Qxl, Lauritz.com og Den Blå Avis har Skat fundet handlende, der omsætter for så meget, at de reelt burde være en momsregistreret virksomhed.

»Der er nogle virksomheder, som bruger markedspladserne helt legalt, men undersøgelsen har også vist, at der er en hel del mennesker, som reelt har sat små virksomheder op«, siger Carsten Grøngaard, afdelingsleder i Skats e-handelsgruppe til Jyllands-Posten.

Millionforretning uden om Skat
Det anslås, at der alene i Danmark handles for omkring 50 mia. kr. på de elektroniske markedspladser, og noget af omsætningen genereres af enkeltpersoner, der har fundet sig en bestemt niche og sælger for millioner af kroner uden at fortælle skattevæsenet noget.

I auktionshuset Lauritz.com oplyser økonomichef Michael Vestergaard, at man har et tæt samarbejde med Skat for at undgå kriminelle elementer, og bl.a. på momsområdet kræver man at få oplyst et momsnummer, hvis nogen vil sælge flere varer i original emballage.

Svindel for op til 15 millioner kroner
Skat har kortlagt omkring 16.000 danske hjemmesider, hvor man kan betale med kreditkort eller på anden måde overføre penge til en sælger af en vare eller tjenesteydelse, og det har afsløret hidtil ukendte virksomheder - i hvert fald for Skat - som har unddraget den danske stat skatter og afgifter, der i enkelte tilfælde løber op i 10-15 mio. kr.

Virksomhederne er blevet fanget af, at Skat har fået adgang til pengestrømsopgørelser fra PBS eller andre betalingsformidlere, og derved har man kunnet sammenholde oplysningerne med egne momsregistreringer og CVR-registret.

»Der er enkelte meget store sager, og der er typisk tale om virksomheder, som er flyttet ud af landet, men som sælger deres varer ind i Danmark via post eller download«, siger afdelingsleder i Skats e-handelsgruppe Carsten Grøngaard, til Jyllands-Posten.

I andre tilfælde har man opdaget varer til ekstremt lave priser, der sammenholdt med indbrud i lokalområdet gav stærke indicier for regulær hæleri. De sager er blevet overdraget til politiet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden