Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Såkaldt fildeling kostede aalborggenser dyrt.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musikpirat får kæmpebøde

Nordjyde delte ca. 13.000 musiknumre med andre via internettet. Landsretten har pålagt ham at betale 160.000 kroner.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En nordjysk mand får en kæmperegning for at have delt musik med andre via en såkaldt fildelingstjeneste.

Vestre Landsret har dømt ham til at betale en solid erstatning til de mennesker og selskaber, hvis ophavsrettigheder manden har krænket ved at forære musiknumre væk gennem sin elektroniske gavebod.

Han havde ifølge sagsøgerne forsøgt at skjule sin identitet på nettet, men landsretten slår fast, at han stod bag den særlige internetadresse, hvorfra ulovlighederne foregik.

Forærede musiknumre væk Manden er netop blevet pålagt at betale 160.000 kroner for at have stillet omkring 13.000 musiknumre til rådighed for andre via en tjeneste på internettet, hvor brugerne kunne dele blandt andet musik og andet ophavsretsbeskyttet materiale.

Den såkaldte fildeling koster imidlertid musikerne og pladeselskaberne indtægter, så de rejste sag mod manden.

Større regning fra landsretten
Retten i Aalborg gav sagsøgerne medhold og takserede brøden til 100.000 kroner, som den musikglade mand skulle betale for sin ivrige delen ud af materialet.

Halvdelen var det vederlag, musikerne og pladebranchen gik glip af ved den gratis uddeling af musikken, mens den anden halvdel var en erstatning for den ulovlige fildeling.

Men den regning blev højere, da landsretten pålagde aalborggenseren at betale 160.000 kroner plus sagsomkostninger for fildelingen.

Vil øge information om risikoen

Ifølge repræsentanter for musikbranchens særlige organisation mod piratkopiering kan dommen føre til, at branchen vil styrke sin oplysningsindsats for at dæmme op for den ulovlige kopiering.

»Ofte kommer det bag på de sagsøgte, at konsekvenserne er så alvorlige. Vi tror derfor, at tiden er moden til en forstærket informationsindsats, således at internetabonnenter i højere grad vejledes om, hvad der er ulovligt og hvad de som ejere af et internetabonnement kan stilles til ansvar for«, fastslår Maria Fredenslund fra Antipiratgruppen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden