Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lærke Posselt (arkiv)
Foto: Lærke Posselt (arkiv)
Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple presser avisernes ytringsfrihed

Danske bladhuse risikerer at åbne for censur på nye medieplatforme.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Med udsigten til iPad’ens snarlige komme vejrer bladhusene morgenluft efter adskillige års oplagsnedgang. Men i jagten på at tjene penge på de nye digitale medieplatforme skyder de danske medier sig selv i foden ved at lade producenten Apple kontrollere indholdet og derved åbne for censur.

Sådan lyder skudsmålet fra flere analytikere som reaktion på de partneraftaler, som en række medievirksomheder indgår med Apple for at komme ud med magasiner og aviser på iPhone og iPad.

»Der er en fare for censur fra dem, der skal videresende nyhederne. Det svarer til, at landets bladuddelere besluttede sig for ikke dele aviser ud på Nørrebro og i Svendborg, fordi der står noget, de ikke bryder sig om«, siger medieforsker Peter Bro, centerleder ved journalistuddannelsen på Syddansk Universitet.

For at komme ud på Apples nye platforme skal bladhusenes udgivelser godkendes i Apples hovedsæde. For nylig blev Ekstra Bladets såkaldte applikation til iPhone afvist på grund af et digitalt galleri med damenumser. At nøgenhed ikke sømmer sig i Apple-universet, har amerikanske medier også måttet acceptere.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts