Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Trods skræmmekampagner downloader flere danskere nu end for et år siden ulovlig musik og film.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skræmmekampagner preller af på film- og musikpirater

Flere danskere downloader ulovlig musik eller film i dag end for et år siden.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er strafbart at kopiere musik og film fra nettet.

Sådan lyder budskabet fra Antipiratgruppen og pladebranchen. Budskabet er til skræk og advarsel. Men det virker bare ikke.

Danskere downloader og kopierer nemlig lige så meget musik og film i dag som for et år siden. Det viser en undersøgelse, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress.

Kampagner er spild af penge
Af undersøgelsen fremgår det blandt andet, at næsten hver fjerde dansker godt kunne finde på at downloade ulovligt fra nettet. Danskernes uændrede holdning til ulovlig download kommer ikke bag på talsmand for Piratgruppen Troels Møller.

»De reklamekampagner, der har skullet forhindre ulovlige download, har været spild af penge og har i det hele taget været en falliterklæring fra pladebranchens side. Man forsøger at give folk dårlig samvittighed over noget, som der ikke er noget galt med. For man stjæler ikke fra nogen. Man deler det derimod med andre,« siger han til metroXpress.

Regeringsudvalg kæmper mod pirateri
Bente Skovgaard Kristensen, der er ansvarlig for det ophavsretslige område hos Kulturministeriet, erkender, at problemet med ulovlig downloadning er massivt.

»Den uændrede holdning til piratkopiering cementerer jo, at der er et problem. Og fordi omfanget af ophavsretskrænkelser på internettet er så stort, har regeringen nedsat et udvalg, der skal kigge på, hvordan man kommer dem til livs. De kommer med deres resultater i løbet af efteråret,« siger Bente Skovgaard Kristensen.

Det var i går ikke muligt at få en udtalelse fra Antipiratgruppen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden