Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sony's nye brugerbetingelser kommer fire måneder efter hackere brød ind i Playstation Network, hvorved de stjal data tilhørende mere end 75 millioner spillere verden over, herunder 12 millioner spilleres kreditkort oplysninger.

Sony's nye brugerbetingelser kommer fire måneder efter hackere brød ind i Playstation Network, hvorved de stjal data tilhørende mere end 75 millioner spillere verden over, herunder 12 millioner spilleres kreditkort oplysninger.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sony vrider armen rundt på PS3-spillerne

Brugere fraskriver sig retten til i fællesskab at hive Sony i retten fremover.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sony er så træt af at blive hevet i retten for de alvorlige sikkerhedsfejl i forbindelse med hackerangrebene og spillenetværkets nedlukning i foråret, at selskabet i sidste uge ændrede i sine brugerbetingelser.

I de nye betingelser, som spillerne skal acceptere for ikke at blive udelukket fra at spille online, skal spillerne nemlig skrive under på, at de fremover fraskriver sig retten til at deltage i massesøgsmål, hvis Sony igen skulle blive anklaget for at sløse med sine brugeres følsomme data.

Det skriver onlinemagasinet Wired.

LÆS ARTIKEL

Sonys ændrede brugerbetingelser (eksternt link til PDF-fil) indeholder blandt andet et krav om, at klager over Sony fra brugerne skal afgøres i en voldgiftssag og ikke kan afgøres i massesøgsmål, hvor mange forurettede med enslydende krav kan slutte sig sammen og føre retssagen i fællesskab.

30 dage til at sende et brev

Spillerne på Sonys Playstation Network har så 30 dage efter underskrivelsen af aftalen til at klage over betingelserne til Sony. På den måde kan de genoprette deres ret til at hive Sony i retten i et massesøgsmål. Men til den procedure kommer Sonys netværk tilsyneladende til kort, for klagebrevet vil Sony kun modtage med almindelig papirpost

LÆS OGSÅ

Forsøg på at gardere sig mod massesøgsmål er iøvrigt ved at blive en standardprocedure hos mange store selskaber. USA's Højesteret gav i en afgørelse i april amerikanske selskaber lov til at gardere sig mod massesøgsmål, hvis de gav forbrugerne andre - individuelle - måder at anlægge sag mod firmaet på, som for eksempel voldgiftsnævn.

Men ifølge Wired er det yderst sjældent, at forbrugere individuelt lægger sag an mod store selskaber på grund af de omkostninger, de risikerer, selv om de vinder sagen.

Sony’s nye brugerbetingelser kommer fire måneder efter, hackere brød ind i Playstation Network, hvorved de stjal data tilhørende mere end 75 millioner spillere verden over, herunder 12 millioner spilleres kreditkort oplysninger.

Angrebet blev fulgt af et lignende angreb på Sony Online Entertainment, hvorved yderligere 25 millioner menneskers data blev blotlagt. Sony blev blandt andet tvunget til helt at lukke sit spillenetværk Play Station Network i 40 dage.

Efterfølgende blev selskabet mødt af et massesøgsmål fra spillere, som anklagede selskabet for ikke at have passet godt nok på deres data, for ikke at have informeret hurtigt nok, da det gik galt, og desuden for efterfølgende at have forhindret spillerne adgang til spillenetværket.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden