Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Musikglæde. I dag åbner Spotify for danske brugere.

Musikglæde. I dag åbner Spotify for danske brugere.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra i dag kan du streame 15 millioner gratis musiknumre

Den svenske musiktjeneste Spotify lanceres i Danmark i dag.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af de største internationale succeer inden for musikstreaming på nettet er nu omsider tilgængelig for danske musikelskere.

Spotify, hedder tjenesten, der ved hjælp af en program, der kan downloades på få minutter giver dig adgang til 15 millioner musiknumre.

SKRIV

Og det både lovligt og helt gratis de første seks måneder.

Ubegrænset adgang
I Sverige og Norge, hvor tjenesten har været tilgængelig i et par år, har Spotify for alvor fået taget i musikforbrugerne. Blandt svenskerne benytter hver tredje sig i dag af tjenesten, og en norsk undersøgelse viser, at Spotify -brugerne lytter til langt mere både ny og gammel musik end før, skriver Urban.

»Når vi ser på, hvilken kæmpe succes Spotify har haft i lande som Sverige og Norge, kan vi kun være glade for, at de nu også har besluttet sig for at etablere sig i Danmark,« siger Lasse Lindholm, kommunikationschef i IFPI Danmark, der er musikselskabernes brancheorganisation til Urban.

»For det første kan det give de danske musikelskere en ubegrænset adgang til en verden af musik. For det andet kan det være med til at skabe en bæredygtighed for de mennesker, der investerer deres liv, talent og penge i musikken«.

Dansk aftale trak ud

Spotify har længe ønsket at komme ind på det danske marked, men først i maj lykkedes det at få forhandlet en aftale på plads med Koda, der varetager danske komponisters rettigheder.

Spotify blev for nylig lanceret i USA med stor succes, og folkene bag håber på en lignende reaktion i Danmark.

LÆS OGSÅ »Vi forventer, at der allerede er en interesse og efterspørgsel blandt ' first movere', og at de vil være begejstrede og fortælle deres venner om det«, siger Spotifys chef i Europa, Jonathan Forster til Urban.

»Efter en måned vil vi se, at det ikke kun er folk i 20' erne og 30' erne, der vil bruge det. Både de yngre og ældre vil også springe på. Udfordringen for os i Danmark er at komme på niveau med udbredelsen i Norge og Sverige, hvor hver tredje svensker bruger Spotify«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden