Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Pædofile udstilles med navn og billede på nettet

Tilsvininger og trusler på nettet griber om sig, vurderer pressejurist.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er et stigende problem, at rasende danskere hænger hinanden ud på de sociale netsites og blandt andet udstiller pædofile med navn og billede.

Det sker, selv om der er udstedt omfattende navneforbud, som skal beskytte både ofre og gerningsmænd, skriver Ekstra Bladet.
Vil lukke profiler hurtigere

Senest har Syd og Sønderjyllands Politi fået Facebook profilen lukket hos den 40 årige esbjergenser, som er tiltalt for sexmisbrug af ni børn. Siden kogte over med trusler mod manden.

»Lukningen er sket i samarbejde med den tiltalte, som slet ikke vidste, hvad der skete på siden. Det er helt klart, at vi fremover må overveje at få lukket profilerne hurtigt, så vi undgår overtrædelser af lovgivningen«, siger vicepolitiinspektør i Syd og Sønderjyllands Politi, Bent Thuesen, til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ

Ifølge pressejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Journalisthøjskole er det ikke første gang, at de netbårne lovovertrædelser har fundet sted.

»Det har grebet om sig efterhånden som nettet med de mange sociale sites har vundet indpas. Her tror folk åbenbart, de kan slippe af sted med alt. Men loven gælder ikke kun for pressen. Den gælder for alle«, siger pressejurist Oluf Jørgensen.

»I den aktuelle sag, kan man konstatere hele fire lov-overtrædelser. Nogle af ytringerne har en truende karakter, hvilket er ulovligt. Så er der regulære tilsvininger, der kolliderer med injurielovgivningen, uanset hvor alvorlig en forbrydelse, manden er sigtet for. I sager om seksuelle krænkelser er der pr. automatik navneforbud for at sikre, at ofrenes identitet ikke bliver kendt. Desuden har retten nedlagt et specifikt navneforbud. Så det er faktisk en ordentlig omgang«.

Vente til folk er dømt
Oluf Jørgensen lægger netop vægt på handling fra politiets side, men ikke blot ved at stoppe nogle facebook profiler.

»Hvis man skal den slags til livs, eller reducere det væsentligt, så er det vigtigt, at politiet og sigtede personers advokater rejser nogle sager. Store bøder, erstatningsgodtgørelse og sagsomkostninger, hvor det sammenlagt kan koste måske op til 100.000 kroner, kan vel få de fleste til at stoppe ulovlighederne og vente på, at folk får en rettergang og faktisk bliver dømt, for det, de mistænkes for«, fastslår Oluf Jørgensen over for Ekstra Bladet.
LÆS OGSÅ


Vicepolitiinspektør Bent Thuesen opfordrer brugerne af de sociale sites til at tænke sig grundigt om, før de lægger private oplysninger og fotos ud på nettet.

»Når først det løber løbsk, er det ikke til at styre«, mener den vestjyske vicepolitidiektør.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden