Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MISHA JAPARIDZE/AP
Foto: MISHA JAPARIDZE/AP

hadegrupper. Mobning i cyberspace er langt fra unormalt.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mobbeofre kan søge hjælp på Facebook

Red Barnet lancerer side på Facebook, hvor mobbeofre kan chatte med voksne.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børn og unge i Danmark kan nu få hjælp af voksne der, hvor de lever en stor del af deres sociale liv.

For mandag aften lancerede Red Barnet siden 'BuddyGuard’ på Facebook. Her kan børn og unge gratis chatte med professionelle rådgivere, der er eksperter i onlinelivet, skriver 24timer.

»Vi får ofte henvendelser fra børn og unge, der er plaget af mobning, der finder sted på både skolen, mobilen og på nettet«, forklarer Sara Hagström, psykolog og leder af Red Barnets onlinerådgivning, til 24timer.

Lettere adgang til kvlificeret hjælp
Ifølge Sara Hagström glemmer voksne ofte at forholde sig til de digitale mediers rolle i mobningen, og med rådgivningen håber Red Barnet, at børn og unge vil få en lettere og mere direkte adgang til kvalificeret hjælp.

»Mobningen følger børnene alle steder, men det er ikke altid, at andre voksne forstår dem. Men det gør vi, og nu er vi er til stede, hvor børnene er, nemlig på Facebook,« siger hun til 24timer.

LÆS OGSÅ

Det er Microsoft, der har finansieret udviklingen af BuddyGuard. Chatten foregår anonymt, så selv om man er logget ind på Facebook med en profil med navn og billede, kan de professionelle rådgivere ikke se, hvem de chatter med.
Mobbe-hadegrupper

Sara Hagström forklarer om et tilfælde, hvor der blev oprettet en mobbe-hadegruppe på Facebook mod en dreng. I sådan et tilfælde vil BuddyGuard være på Facebook for at hjælpe drengen.

Og rådgivningen kan hjælpe børnene og de unge med at finde ud af, hvor grænserne går, hvis nogen - voksne som jævnaldrende - forsøger at overskride dem.

LÆS OGSÅ

»Det kan være en ung pige, der har mødt en sød, jævnaldrende dreng. Hun føler sig forelsket, de chatter sammen - også om seksuelle emner - og han foreslår, at de kan vise sig nøgne frem på webcam, og det er hun i tvivl om, om hun har lyst til,« siger Sara Hagström til 24timer.

Facebooks indholdsansvarlige medarbejder, Krista Kobeski, bifalder initiativet.

»Det er vigtigt for os, at vores brugere kan føle sig trygge og sikre hos os«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden