Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MANU FERNANDEZ/AP
Foto: MANU FERNANDEZ/AP

iPad'en her er blot en af flere ebogslæsere på markedet. Selv om produktionsomkostninger ved en ebog er langt mindre end ved papirformatet, koster ebøgerne i danske netboghandeler ofte det samme som papirudgaverne. Nogle gange endda mere.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netboghandler: E-bøger er åndssvagt dyre

E-bøger i danske udgaver koster ofte det samme som papirudgaverne, nogle mere.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På verdens største netboghandel, amazon.com, koster e-bøger i omegnen af en flad halvtredser.

Men i Danmark er det stadig en dyr fornøjelse at købe elektroniske bøger.

På landets to største netboghandler - saxo.com og g.dk (eksterne links) - koster de populære bestsellere ofte det samme i e-bogformat som i papirudgave, og i flere tilfælde er e-bøgerne ligefrem dyrest.

Det er helt hen i vejret, lyder det nu fra landets største internetboghandel, saxo.com.

LÆS ARTIKEL

»Det er helt åndssvagt, at e-bøger skal koste det samme som papirbøgerne - de burde ikke koste mere end det halve,« siger webredaktør og content manager på saxo.com Carsten Odgaard til Dagbaldet Information.

»Vi ville meget gerne have, at priserne blev presset endnu længere ned. Vi sælger i øjeblikket vores e-bøger til kostpris - altså til samme pris, som vi giver for dem hos forlagene - så vi tjener ikke noget på dem,« siger Carsten Odgaard og fortsætter:

LÆS ARTIKEL

»Men det er forlagene, der sætter barren for, hvor meget e-bøger skal koste. Sådan som systemet er strikket sammen i øjeblikket, er der ingen forhandling om prisen på e-bøger. Resultatet er, at vi ikke kan få de samme rabatter på e-bøger, som vi kan på papirbøger - og derfor bliver priserne i sidste ende højere.«

Han mener generelt, at de danske forlag har valgt en alt for defensiv strategi i forhold til det gryende e-bogmarked, skriver information»

LÆS ARTIKEL

Forlagene er bange for at suge kraften ud af papir-bøgerne ved at dumpe priserne på e-bøgerne, og derfor har de valgt at køre forsigtigt frem. Men hvis man vil have, at det her nye format skal blive en succes, så skal man først have folk til at tage formatet til sig. Og måden, man gør det på, er ved at lægge bøgerne billigt ud, så folk selv kan prøve det af,« siger Carsten Odgaard.

På netboghandlen g.dk, der er i den særlige situation, at den er ejet af Danmarks største forlag, Gyldendal, er tendensen til dyre e-bøger den samme.

Her kan man lige nu købe Lotte og Søren Hammers kriminalroman udgaven koster 339 kroner. Det er 40 kroner dyrere end hvis man vælger papirudgaven.

LÆS ARTIKEL

Administrerende direktør i g.dk, Tine Weppler, erkender, at prisen på e-bøger endnu ikke har »fundet sit leje«.

»Markedet for e-bøger er stadig kun i sin vorden, og jeg er sikker på, at når efterspørgslen bliver større, så vil priserne også følge med ned. Men foreløbig udgør e-bogsalget under en procent af det samlede bogsalg, og når man har en vare, der skal sælges og håndteres i så lille volumen, så koster administration og håndtering altså også nogle penge,« siger Tine Weppler.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden