Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

tilfredse. Ni ud af ti af de adspurgte er enten meget, almindeligt eller lidt tilfredse med NemID, mens otte procent udtrykker forskellige grader af utilfredshed.
Foto: JENS DRESLING

tilfredse. Ni ud af ti af de adspurgte er enten meget, almindeligt eller lidt tilfredse med NemID, mens otte procent udtrykker forskellige grader af utilfredshed.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tilfredsheden stiger med NemiD

Undersøgelse: 90 procent af danskere med netadgang er tilfredse med NemID.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

95 procent af de danskere, der har adgang til internettet bruger NemID med et nøglekort, og kun otte procent synes, at NemID er besværligt.

Det viser den seneste af en række fortløbende undersøgelser, som DanID, som er firmaet bag NemID, har lavet blandt 1.500 danskere med adgang til internettet lige siden NemID blev lanceret i sommeren 2010.

Blandt de adspurgte er stigningen i såvel kendskab som hvor mange, der bruger NemID, kraftig set i forhold til de tidligere undersøgelser.

Og der er tilsyneladende ingen, der bliver hægtet af på grund af alder, når man spørger blandt brugere af internettet. Blandt de 95 procent, der bruger NemID til primært at komme på deres netbank, er der nemlig ingen sigifikant forskel på aldersgrupperne. Der er 96 procent af de 18 til 29 - årige, der bruger NemID til netbanken, mens tallet for dem over 60 år er 94 procent.

LÆS ARTIKEL

Det er Mediebureauet Mec, der har udført undersøgelsen, hvor 1.500 danskere på nettet er blevet spurgt om, hvorvidt de kender NemID, og om hvordan de bruger servicen, og om de er tilfredse med den.

Undersøgelsen viser, at 90 procent af de adspurgte er enten meget, almindeligt eller lidt tilfredse med NemID, mens kun otte procent udtrykker forskellige grader af utilfredshed. To procent har svaret ved ikke.

Sammenkædningen af NemID og bankernes netbankløsninger ser ud til at have givet et boost i udbredelsen af den digitale sikkerhedsløsning.

Samtidig har de adspurgte generelt tillid til sikkerheden i NemID. Tre ud af fire svarer ja til det spørgsmål.

Mens som nævnt 95 procent af de adspurgte svarer, at de bruger NemID som adgang til deres netbank, er det kun lidt over halvdelen, dert havde den foregående digitale signatur liggende på computeren.

Og NemID bruges også som nøgle til at lukke op for offentlige sider, hvor man kan se egne personoplysninger. Det er der ifølge undersøgelsen 84 procent af dem, der bruger NemID, der benytter sig af.

Troels Beck fra mediebureauet Mecglobal, der har stået bag samtlige tilfredshedsundersøgelser af NemID siden starten sidste år, mener, der er tale om en markant fremgang i såvel kendskabet som tilfredsheden med NemID:

Negativ PR

»Blandt dem som har NemID, er 90 procent rent faktisk tilfredse med den. Det er meget positivt og en markant fremgang i forhold til den seneste måling. På trods af meget negativ PR i starten har danskerne altså nu vænnet sig til NemID og synes rent faktisk, det fungerer godt for dem«, siger han.

»Yderligere er det meget positivt at se den store grad af tillid, som NemID har i befolkningen. Der har kørt mange historier i pressen som gik på netop sikkerheden, og det er derfor positivt, at tilliden til NemID er i fremgang«.

LÆS OGSÅ

Men i har kun spurgt folk, som er på nettet i forvejen. Ville i ikke få helt andre svar, hvis i havde lavet undersøgelsen blandt folk med fastnettelefon for eksempel?

»Det ville vi måske. Man får i hvert fald nok ikke så mange af de ældre for eksempel over 70 år med i en undersøgelse, som er webbaseret. Det er en udfordring, men alle den slags undersøgelser laver vi på nettet i dag«, siger Troels Beck.

Ifølge Troels Beck er der ikke nogle tommelfingerregler, der siger, hvordan data fra en webundersøgelse ville se ud, hvis den for eksempel i stedet var foretaget blandt borgere med fastnettelefon.

Ifølge Danmarks Statistik har næsten halvdelen af de 65-89 årige i Danmark aldrig brugt internettet.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden