Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Android: Mobilstyresystemets varemærke, den lille grønne mand, sættes nu under pres af en undersøgelse, der viser, at hver 12. applikation i Android-market til telefoner med styresystemet lækker brugernes personlige data.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver 12. Android-app lækker persondata

En gennemgang af 10.000 Android-apps viser problemer med mange af dem.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Otte procent af de applikationer, der findes til det populære mobilstyresytem Android, lækker personlig data. Det viser en analyse, som er foretaget af sikkerhedsvirksomheden Dasient.

Det skriver Computerworld.

I analysen blev 10.000 Android-apps analyseret, og 800 af dem var så dårligt sikrede, at en fingernem it-kriminel kan få adgang til oplysninger som mails, kalender og hvad der ligger af personlige oplysninger på dem.

LÆS ARTIKEL

Desuden fandt sikkerhedsfirmaet 11 applikationer, der sendte sms'er til dyre betalingstjenester, uden at brugeren havde godkendt det.

Hele undersøgelsen vil blive offentliggjort på den årlige hackerkonference i Las Vegas, Black Hat, i starten af august.

Når næsten hver tiende applikation er usikre, er det svært at undgå, at en hvilken som helst Androidtelefon lækker personlige data til omgivelserne.

Tidligere på året viste en undersøgelse foretaget af forskere på det tyske Ulm Universitet, at næsten alle Android-telefoner uden brugerens vidne lækker personlige oplysninger, og selvom kun otte procent af Android-applikationerne er usikre, har de fleste Andropidbrugere så mange applikationer på deres mobiltelefon, at telefonen statistisk set er meget udsat.

De tyske forskere gav et par gode råd til brugerne i den forbindelse:

Opdater så snart som muligt til den nyeste Android-version af styresystemet, (version 2.3.4).

Hvis det ikke kan lade sig gøre, fordi din telefon ikke er af ny dato, er det en god ide at sørge for, at den ikke automatisk synkroniserer, når den bruger et trådløst netværk som wi-fi.

Desuden skal du undgå især de åbne og ukrypterede wi-fi netværk, når du bruger applikationer som Google Calendar, Google Contacts og andre services baseret på Googles sky.

Du kan læse flere detaljer på de tyske forskeres blog . (På engelsk)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden