Fejlkøb. Især mobiltelefoner og køkkenudstyr bliver i disse dage forsøgt solgt på Den Blå Avis.
Foto: THOMAS BORBERG

Fejlkøb. Især mobiltelefoner og køkkenudstyr bliver i disse dage forsøgt solgt på Den Blå Avis.

Nettet

Den Blå Avis bugner af ubrugte julegaver

Vi sælger vores julegaver på nettet i stor stil, oplever Den Blå Avis.

Nettet

Mobiltelefoner, parmfumeæsker og køkkenudstyr i lange baner.

Den Blå Avis, dba.dk, flyder for tiden over med splinternye varer af alle slags. Og de ubrugte sager er i mange tilfælde julegaver, der ikke er faldet i god jord hos modtagerne.

Det fortæller dba.dk's informationschef, Simon Karsø.

21 procent flere annoncer

»Det er en tendens hvert år, at danskerne sætter deres julegaver til salg på nettet. I år har vi dog en ekstra stor tilstrøming af sælgere«, siger Simon Karsø.

I forhold til de to uger før jul er der blevet sat 21 procent flere ting til salg på Den Blå Avis i de to uger efter jul.

Generelt er der altid lidt færre end normalt, der indrykker annoncer lige op til jul, men stigningen er alligevel markant, mener Simon Karsø.

Den Blå Avis spørger jævnligt kunder, der ringer annoncer ind, hvorfor de vælger at sælge deres ting, og i årets første uger er tendensen klar.

»Menge fortæller, at det er julegaver, de sælger. Enten fordi de ikke kan byttes, eller fordi de synes det er lettere end at skulle ud i bytteræset i butikkerne«, siger Simon Karsø.

En tredje forklaring er ifølge brugerne, at det ikke kræver en bon at få penge for sin julegave ved at sælge den over nettet. Og flere er villige til at acceptere det tab, der kan være forbundet med at sælge, i stedet for at bytte en gave, hvis de kan slippe for at gå til den glade giver for at få fat i kvitteringen.

»Ja, vi har hørt fra flere, der ikke vil gøre svigermor sur eller ked af det. Og det er jo fair nok«, siger Simon Karsø med et grin.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce