Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ekstraregning. Lytter man for eksempel hver dag til musik til og fra arbejde i samlet en time, så bliver det til 72 megabyte om dagen.På en måned med 20 dage vil man altså have brugt næsten 1,5 gigabyte alene på musik.
Foto: JC DG**NY**/AP

Ekstraregning. Lytter man for eksempel hver dag til musik til og fra arbejde i samlet en time, så bliver det til 72 megabyte om dagen.På en måned med 20 dage vil man altså have brugt næsten 1,5 gigabyte alene på musik.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spotify kan koste kassen med det forkerte dataabonnement

Det kan blive dyrt at høre musik på Spotify uden fri data på mobilen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med den danske lancering af Spotify fik vi i sidste uge endnu en mulighed for at streame uendelige mængder musik over nettet.

Hvad enten du bruger Spotify eller en anden af de tilgængelige streaming-tjenester som Wimp eller 3Musik, er prisen for at få adgang til musikken ikke høj - faktisk kan du vælge en helt gratis løsning fra Spotify, hvor du blot skal finde dig i en del annoncer.

Du kan ende med en ekstraregning Dog kan du nemt ende med en stor ekstraregning, hvis ikke du er opmærksom på dit dataforbrug og sørger for at have et mobilabonnement med tilstrækkelig datatrafik inkluderet.

Det skriver altomdata.dk, der har set på tal, som teleselskabet 3 har offentliggjort om dataforbruget med online-musiktjenesterne.

LÆS ARTIKEL

Dataforbruget ryger nemlig meget hurtigt op, når der streames musik med mobilen, tablet-pc’en eller den bærbare computer over 3G-netværket.

»Streaming af musik i en fornuftig kvalitet genererer godt 1,2MB datatrafik pr. minut. Derfor skal man sørge for, at ens abonnement inkluderer rigeligt med datatrafik, så man ikke ender med en stor ekstraregning for data,« siger Mikkel Torsting, der er vicedirektør i 3 til altomdata.dk.

Han fortæller, at lytter man for ekesmpel hver dag til musik til og fra arbejde i samlet en time, så bliver det til 72 megabyte om dagen.

På en måned med 20 dage vil man altså have brugt næsten 1,5 gigabyte alene på musik.

Dermed kan Spotify hurtigt blive et dyrt bekendtskab. Har man en af de meget udbredte taletidspakker med for eksempel 500 MB data inkluderet bliver det pludseligt afgørende, hvordan de overskydende MB bliver afregnet og til hvilken pris. I nogle tilfælde kan det blive en ekstraregning på flere hundrede kroner.

Undgå streaming

Betaler man for Premium-versionen på sin mobil, kan man imidlertid sørge for at synkronisere hjemmefra computeren og lægge al musikken i telefonens hukommelse. Derved undgår man at skulle streame og derved betale datatrafik.

3 har beregnet, hvor meget datatrafik du skal have inkluderet i abonnementet per måned, hvis du vil undgå, at dit musikforbrug får dyre konsekvenser.

  • 1 GB: 14 timers musik
  • 1,5 GB 20 timers musik
  • 5 GB: 70 timers musik
  • 10 GB: 140 timers musik
  • 20 GB: 280 timers musik.

Tallene er baseret på streaming af musik ved bitrate på 160 kilobit per sekund (kbps).

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden