Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

netdating. flere end hver fjerde har ifølge dating.dk mødt deres kæreste på portalen.
Foto: Skærmdump

netdating. flere end hver fjerde har ifølge dating.dk mødt deres kæreste på portalen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingen dokumentation: Dating.dk tager æren for hvert fjerde forhold

Ny reklame fra dating.dk er problematisk, mener Forbrugerrådet.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Mere end hvert fjerde forhold starter her«.

Sådan lyder den lokkende punchline fra Danmarks største portal for flirt på nettet, dating.dk, i adskillige reklamer for tiden.

Men måske er påstanden lidt for kæk. I hvert fald er dokumentationen til at overse.

At hvert fjerde forhold starter hos dating.dk bygger firmaet på en engelsk undersøgelse fra Oxford Universitet. 178 danskere i faste parforhold har deltaget i forskernes stikprøve, og ud af dem har 26 procent svaret, at deres nuværende forhold er startet et sted på internettet.

»Deltagerne i undersøgelsen er blevet spurgt fra 1997 og frem til nu, og vi regner med, at der er flere i dag end dengang, der dater på nettet«, forklarer Morten Wagner, der ejer dating.dk.

»Og fordi vi er de største på markedet, har vi tilladt os at skrive, at flere end hvert fjerde forhold derfor starter hos os«, fortsætter han.

Gisninger er ikke nok

Han er blevet kontaktet af flere, der har studset over virksomhedens påstand.

»Ja, du er sgu ikke den eneste, der har ringet«, siger Morten Wagner, der indrømmer, at dating.dk er ude i statistiske gætterier.

Men gisninger er ikke nok til at føre sig frem med så konkret en påstand, påpeger jurist i Forbrugerrådet Jakob Steenstrup.

»Hvis ikke man skal kunne bevise det, man påstår, kan man jo skrive hvad som helst. Så at mere end hvert fjerde forhold starter netop på dating.dk skal kunne dokumenteres, ellers er det et brud på markedsføringsloven«, siger han.

Og når dating.dk's grundlag for at postulere, at så mange parforhold er startet på portalen, er så tyndt, er reklamen problematisk, pointerer Jakob Steenstrup.

»Hvis det reelle tal viser sig at være langt mindre, er reklamen jo decideret vildledning. Og det er et problem, hvis det kan få forbrugere til at tilmelde sig dating.dk under falske forudsætninger«.

Jo mere fakta jo større krav
Hos Forburgerombudsmanden har man ikke undersøgt dating.dk's reklame nærmere. Men specialkonsulent Carsten Strøjer forklarer, at den formentlig bryder markedsføringsloven ved at frembringe fakta uden egentlig dokumentation.

»Jo mere faktuel din påstand er, jo større er dokumentationskravet. Og i det her tilfælde er anprisningen jo meget konkret«, siger han.Morten Wagner fra dating.dk mener dog ikke, at han vildleder forbrugerne.

»Altså faktisk skriver vi jo ikke direkte, hvor mange forhold der starter på dating.dk. Der står jo bare, at »flere end hvert fjerde forhold starter her«. Det kan jo også betyde på nettet generelt«, siger han.

Men det argument giver Carsten Strøjer ikke meget for.

»Hvis dating.dk mener, at hvert fjerde forhold starter på nettet, så skal der stå det. Ellers svarer det til, at et supermarked skriver, at »hvert fjerde indkøb bliver foretaget her« og så i virkeligheden mener i supermarkeder generelt. Det vil ingen jo kunne gennemskue«, siger han.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden