Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

reklameinferno. Blandt andet spillet 'Deal & Be Millionaire' ligger stadigvæk gratis tilgængeligt på Android Market trods massiv kritik.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google nægter at fjerne aggressive reklame-apps

Udskældte applikationer kan udspionere brugerne. Men Google vil ikke forbyde dem.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De ser spændende ud og de er gratis, men de kan samtidig registrere alt, hvad du foretager dig, når du har downloadet dem til din telefon.

13 applikationer med navne som 'Counter Strike Ground Force', 'Sexy Girls Photo Game' og 'Deal & Be Millionaire' har de seneste dage mødt skarp kritik, fordi de udspionerer brugerne og derefter sender massive mængder af reklamer af sted mod deres telefoner.

Vil ikke blive fjernet Trods kritikken er der udskældte applikationer stadig at finde på Android Market, der udbyder dem.

For denne form for reklame-apps er nemlig ikke noget, som Google - der står bag Android Market - vil forbyde. Så selvom anti-virus producenten Symantec har meldt de 13 apps til Google og bedt om at få dem fjernet fra Android Market, så lød tilbagemeldingen, at de 13 apps ikke strider imod Googles retningslinjer for apps, og derfor ikke vil blive fjernet.

Se hele listen over de skadelige apps her - eksternt link

Tidligere på ugen gik Symantec ud med besked om, at applikationerne var såkaldt malware - altså decideret virus. Den beskyldning har Symantec trukket beskyldningerne tilbage efter den rivaliserende anti-virus-udvikler Lookout har påpeget, at de 13 apps ikke kan kaldes malware, men er snarere en snedig måde at reklamere på via de oftest gratis apps til Android-mobiler.

Kun den spæde start

Begge anti-virus-producenter er dog enige om, at de pågældende apps er mere aggressive end normalt set, og at de potentielt set kan ændre startsiden i mobilens browser, tilføje nye genveje og sende informationer om telefonen videre til tredjepart.

LÆS OSGÅ

»Vi vil finde på passende betegnelser, når det er nødvendigt. Lige nu vil vi gerne fortælle vores kunder, hvad der sker på deres telefoner. Vi fortæller dem, hvad disse apps gør, og så lader vi det være op til dem, om de vil acceptere de betingelser og lade dem blive på telefonen«, siger Kevin Haley, chef for Symantecs security response team til Computerworld Online.

Men ifølge Haley er dette kun den spæde start:

»Vi vil se flere app-udviklere, som eksperimenterer med, hvordan de kan tjene penge på deres apps på Android Market, og det vil være langt mere udbredt end set på PC-markedet, fordi disse mobile apps er ofte meget billige eller helt gratis. Det er forståeligt, at udviklerne vil skubbe til grænserne og endda overtræde dem«, siger han.

LÆS GUIDE

Dog er denne form for reklame-apps ikke noget Google, der står bag Android Market, vil forbyde ifølge magasinet Computerworld. Selvom Symantec har meldt de 13 apps til Google og bedt om at få dem fjernet fra Android Market, så lød tilbagemeldingen, at de 13 apps ikke strider imod Googles retningslinjer for apps, og derfor bliver de ikke fjernet fra Android Market.

Ifølge Lookout er det ligegyldigt, om disse apps kaldes for skadelig malware eller smarte reklamer - blot forbrugerne er bevidste om, hvad det medfører, når man downloader dem til mobilen:

»I øjeblikket ligner dette et eksempel på et reklame-netværk, som skubber til grænserne for vores privatliv. I løbet af de seneste måneder har vi fulgt denne tendens, og det er en klar trend. Selvom det ikke er malware, så skal forbrugerne tage det alvorligt«, skriver anti-virus firmaet i sin blog.

Bedste råd er løbende at kontrollere hvilke rettigheder de forskellige apps har på mobilen, og bruge sin sunde fornuft, når man downloader de gratis apps fra Android Market.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden