Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETROS GIANNAKOURIS (Arkiv)/AP
Foto: PETROS GIANNAKOURIS (Arkiv)/AP

Anonymous. Guy Fawkes masken er blevet symbolet på internetfænomenet Anonymous. Billedet her stammer fra en video hackerne offentliggjorde, da de angreb Grækenlands justitsministeriums hjemmeside.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet til hackere: Overlad efterforskning til os

Politiet kalder det »meget uhensigstmæssigt«, at hackere hænger pædofile ud på Youtube.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det huer ikke politiet, at en gruppe hackere har offentliggjort videoer, hvor to navngivne danske mænd hænges ud for at være pædofile.

»Hvis man på den ene eller den anden måde kommer i besiddelse af sådan en sag, så synes vi, man skal aflevere det til politiet og ikke udstille det som en slags underholdning på Youtube, og det er jo rent faktisk det, der er sket her« siger Jens Møller Jensen, chef for drabsafdelingen ved Københavns politi.

Henholdsvis Københavns og Nordjyllands politi har afhørt de to mænd fra videoerne.

Ingen af mændene er sigtede på nuværende tidspunkt, men deres computere er blevet beslaglagt med henblik på at undersøge indholdet af dem nærmere.

Hackerne har selv efterforsket Mændene har hackerne fundet i chatrum på internettet, hvor hackerne har udgivet sig for at være piger på 12 eller 13 år. Mændene har så kontaktet hackerne, som de troede var mindreårige piger, med tilbud om sex.

»Vi synes, man skal overlade den her slags efterforskning til politiet«, siger Jens Møller Jensen.

I de to videoer fremlægger hackerne afskrifter af chatsamtaler og optagelser af webcamsamtaler mellem mændene og hackernes 'muldvarp'.

LÆS MERE

Muldvarpen er en ung kvinde, der udgiver sig for at være en mindreårig pige. På webcamsamtalerne er hendes kamera blokeret, således at mændene ikke kan se hende.

Det er ikke underholdning
Jens Møller Jensen kan godt sætte sig ind i, at nogle kan være indignerede over pædofile på internettet. Men han synes, hackerne griber det forkert an, når de selv offentliggør det materiale, de har indsamlet.

»Hvis de vil undskylde sig med at ville gøre noget godt for samfundet, så skulle de jo bare have sikret materialet og givet det til os. Hvorfor skal de lægge de ud på Youtube? Det er jo ikke det, der gør, at manden bliver straffet«, siger Jens Møller Jensen.

Videoerne skal bruges som bevismateriale

Selv om politiet fraråder folk at offentliggøre lignende materiale, så vil videoerne blive brugt som bevismateriale, hvis sagen kommer for retten.

»Man kan altid diskutere lødigheden af det og vægten af det, men det vil indgå i en straffesag«, siger Jens Møller Jensen.

Det skal dog ikke tages som en opfordring til at kaste sig ud i lignende undersøgelser.

»Hvis der kommer flere videoer ud, så forholder vi os til dem. Men vi vil hellere have, at de sender dem til os frem for at de bare lægger dem ud på nettet«, siger Jens Møller Jensen.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden