Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

NEJ. tusinder gik i weekenden på gaden i KØbenhavn for at demonstrere mod Acta-aftalen.
Foto: DITTE VALENTE

NEJ. tusinder gik i weekenden på gaden i KØbenhavn for at demonstrere mod Acta-aftalen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

2,5 millioner går til EU med Acta-protest

Underskrifter i massevis fordømmer omstridt anti-pirat-aftale.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Protesterne mod den omstridte anti-pirat-aftale Acta vil ingen ende tage.

Tirsdag modtog EU-Parlamentet knap 2,5 millioner underskrifter fra internetsiden Avaaz mod aftalen, som 22 EU-lande allerede har sagt god for, men som nu skal undersøges ved EU-domstolen.

Præcist 2.442.240 personer har afgivet deres virtuelle underskrift, hvor de opfordrer parlamentet til at kæmpe for et frit og åbent internet og nægte at vedtage Acta, som ifølge underskriverne vil ødelægge det fri internet.

Internetpolitiet kommer

»Internettet er et meget vigtigt værktøj for folk over hele verden, hvor de kan udveksle ideer og fremme demokrati. Vi opfordrer jer til at vise sandt globalt lederskab og beskytte vores rettigheder«, citerer en repræsentant fra Avaaz fra den tekst, folk har underskrevet.

Kritikerne af Acta mener, at aftalen vil gøre internetudbydere og ejere af sociale netværk til et decideret internetpoliti. Men også hele lovgivningsprocessen omkring Acta beskyldes for at have været lyssky og lukket.

David Martin, der er ansvarlig for Acta-rapportering i parlamentet, lover efter at have modtaget underskrifterne at kulegrave aftalen.

»Jeg kan garantere, at vi vil undersøge denne sag meget grundigt i de kommende måneder. Europaparlamentet vil gå igennem Acta med en tættekam«, siger David Martin.

I sidste uge besluttede EU-Kommissionen, at Acta skal for EU-domstolen for at se, om den strider mod basale EU-værdier. Det kan udskyde datoen for, hvornår parlamentet endeligt skal tage stilling til aftalen.

Derfor er underskrifterne vigtige, mener SF's EU-parlamentariker Margrete Auken.

»Nu hvor Acta er sparket til hjørne i op til to år, bliver det svært at opretholde det politiske momentum og det folkelige fokus. 2,5 millioner underskrifter er derfor et vigtigt udtryk for borgernes modstand, der ikke sådan lige går i glemmebogen«, siger hun.

Seks lande har udskudt ratificeringen af Acta.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden