Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

fejl. Selv når man logger rigtigt ud efter at have tjekket sin slutopgørelse, og den næste logger ind med sin egen NemID, får efterfølgeren vist den forrige brugers slutopgørelse, hvis browseren ikke er indstillet korrekt.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forkert browser-indstilling giver andre adgang til din årsopgørelse

En enkelt forkert indstilling i Internet Explorer tilsidesætter alle log-out procedurer.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har du været inde og tjekke din årsopgørelse via din NemID og bagefter har lukket ned efter alle kunstens regler - det vil sige logget ud og lukket browservinduet ned og endda slukket computeren - kan den næste bruger af computeren alligevel få dine skattepapirer smidt lige i hovedet.

Det sker, hvis indstillingen i Microsofts browser Internet Explorer ikke er helt perfekt.

VI GUIDER

Et enkelt flueben sat forkert i browserens mangfoldige indstillingsmuligheder gør det nemlig muligt for den næste bruger af computeren at se den foregående brugers årsopgørelse, også selv om vedkommende har logget ind på Skat.dk med sin egen NemID-nøgle.

Det skriver Version2.dk.

Tjekkede årsopgørelsen hos mor
Den temmelig uhensigtsmæssige fejl opstår, hvis browseren er sat til at gemme krypterede data lokalt på computeren, og det gør computeren, hvis en enkelt indstilling ikke har fået et flueben.

Fejlen blev opdaget af en Version2-læser, der tjekkede årsopgørelsen for sin mor, hvorefter han ville tjekke datterens.

Efter at have logget korrekt ud og lukket alle browservinduer - og endda genstartet computeren - fik han moderens årsopgørelse op på skærmen, selvom han var logget ind på Skat.dk med datterens NemID.

»Vi kender udmærket den problemstilling og har hørt om den flere gange. Vi oplever, at det primært handler om browserfunktionalitet og folks opfattelse af, hvordan man logger af«, siger kontorchef i Skat Søren Kjær Jensen til Version2.

Søren Kjær tilføjer, at brugeren skal indstille browseren til ikke at gemme krypterede sider. Det er simpelthen browseren (Internet Explorer, red.), der gemmer siden.

Han kan godt se problemet, hvis en pc på det lokale folkebibliotek ikke har slået funktionaliteten fra.

»Jeg håber, at administratorerne af de fleste offentlige pc'er efterhånden er klar over, hvordan browserens indstillinger bør være«, siger Søren Kjær Jensen til Version2.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden