Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PAUL SAKUMA/AP
Foto: PAUL SAKUMA/AP

Søgsmål. Yahoo mener, at Facebook har kopieret lige lovligt mange af vriksomhedens teknologier.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gigantkamp: Yahoo trækker Facebook i retten

Yahoo påstår, at Facebook overtræder en række af vriksomhedens patenter.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Yahoo har mandag lagt sag an mod internetgiganten Facebook for at bryde 10 af internetvirksomhedens patenter.

Yahoo beskylder blandt andet det verdensomspændende sociale netværk for at overtræde patenter, som omhandler metoder og systemer til reklamere i cyberspace.

»Desværre forbliver vores sag med Facebook uløst, og vi er derfor nødt til at søge hjælp i retten. Vi tror på, at vi vinder retssagen«, skriver Yahoo i en meddelelse.


Søgsmålet kommer omkring fem uger efter, at Facebook anmodede om at blive børsnoteret på Wall Street til en anslået værdi på næsten 100 milliarder dollar.

I den seneste tid har der været en række andre store retssager om patentkrænkelser inden for smartphone- og tabletindustrien, hvor blandt andre Apple og Microsoft har kæmpet mod hinanden.

Men retssager er relativt sjældne inden for virksomheder, der beskæftiger sig med sociale medier. Yahoos beslutning om at trække Facebook i retten skuffer den sociale mediegigant.

»Vi vil forsvare os energisk mod denne forunderlige handling«, siger talsmand for Facebook Jonathan Thaw.Yahoo mener, at Facebook i høj grad har opnået kæmpesucces med over 850 millioner brugere på verdensplan, ved at benytte sig af Yahoos teknologier.

»Hele Facebooks sociale netværksmodel, som tillader brugere at oprette profiler og opnå kontakt med andre personer og virksomheder, bygger på vores egen sociale netværksteknologi«, mener Yahoo.

Blot to ud af de 10 påståede patentbrud i retssagen er direkte koblet til teknologien for sociale netværk. Søgsmålets hovedfokus er reklamering på nettet.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden