Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

netværk. Microsoft har netop anlagt sag mod personerne bag det verdensomspændende botnet, som i årevis har stjålet brugeroplysninger til netbank og e-handel fra millioner af både private computere og virksomheders it-netværk. (Arkivfoto)
Foto: DAVE THOMPSON/AP

netværk. Microsoft har netop anlagt sag mod personerne bag det verdensomspændende botnet, som i årevis har stjålet brugeroplysninger til netbank og e-handel fra millioner af både private computere og virksomheders it-netværk. (Arkivfoto)

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Internationale hackere havde dansk server

Sikkerhedsfirma har lokaliseret en del af botnettet ZeuS til en dansk ip-adresse.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske del af sikkerhedsfirmaet F-Secure har lokaliseret en del af det verdensomspændende hackernetværk, ZeuS, til en dansk IP-adresse.

En IP-adresse er en computers id-nummer på nettet, og via IP-adressen kan man finde computerens fysiske adresse.

Politiet banker på

»Jeg går ud fra, at bagmandspolitiet nu er på vej ud for at banke på døren på den pågældende adresse«, siger F-Secures danske landechef Michael Dahl.

Microsoft har sammen med amerikanske myndigheder været meget aktivt i afsløringen af det store såkaldte botnet. Virksomhedens interesse i opklaringen skyldes, at angrebene er sket gennem computere, der har Microsofts styresystem Windows installeret.

LÆS ARTIKEL

Microsoft har netop anlagt sag mod personerne bag det verdensomspændende botnet, som i årevis har stjålet brugeroplysninger til netbank og e-handel fra millioner af både private computere og virksomheders it-netværk.

Zeus-botnet er dukket op i talrige versioner og ifølge Microsoft har der været 13 millioner pc'er inficeret med varianter af Zeus-familien

F-Secure har assisteret Microsofts Digital Crimes Unit med informationer og analyser i bestræbelserne på at identificere ZeuS-servere også i USA, som herefter blev konfiskeret.

Jagten på ZeuS netværkets bagmænd viser, at ZeuS er verdensomspændende, og at én af de formodede 350 aktive servere er lokaliseret i Danmark.

Ifølge Michael Dahl, landechef for F-Secure, er det en god dag for it-sikkerheden:

»Det er en glædelig nyhed, at man i USA har formået at lokalisere og konfiskere ZeuS botnet servere. Kortlægningen af ZeuS botnet serverne understreger dog samtidig, at truslen mod vores personlige oplysninger på computere er stor - og ikke mindst at it-kriminalitet er meget mere nærværende, end folk tror. Hvad enten servere på dansk jord er high-jackede eller med fuldt overlæg er medvirkende i netværket, der driver det her botnet, så kan angreb, som hacker computere over hele verden, også have dansk oprindelse. Cyberkriminalitet er ikke noget fjernt og eksotisk, det kan drives fra naboens kælder«, siger han.

Michael Dahl vil ikke oplyse, hvor den danske server er placeret.

»Før det er konstateret, om det er en såkaldt virtuel server, som andre i netværket har overtaget, eller om der er tale om en dansk server, hvis ejer bevidst anvender den til formålet, vil det ikke være rimeligt at udpege den«, siger han.

Michael Dahl henviser til en tidlighere sag for nogle år siden, hvor en dansk studerende blev hængt ud som hacker, fordi der foregik kriminel trafik fra hans computer. Men det viste sig, at hans pc var hacket, og at han intet vidste om datatrafikken via botnettet.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden