Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MISHA JAPARIDZE/ASSOCIATED PRESS
Foto: MISHA JAPARIDZE/ASSOCIATED PRESS

Pinligt. Ikke alle unge i 20'erne synes det er fedt, hvis deres forældre skriver for eksempel 'jeg elsker dig' på de unges profiler.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unge: Mor og far er pinlige på Facebook

Det er pinligt at vise sig for meget frem på Facebook, mener unge i 20'erne - i modsætning til deres forældre.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unge i begyndelsen af 20'erne bruger det sociale medie Facebook markant anderledes end deres forældre.

Mens de unge er meget bevidste om, hvad de lægger ud og ikke lægger ud på Facebook, så tager de ældre det mere afslappet.

De unge er varsomme
Det viser en såkaldt kvalitativ undersøgelse af, hvordan danskerne bruge sociale medier som Facebook, Twitter og blogs, som Syddansk Universitet står bag.

»De unge synes, deres forældre er pinlige, når de lægger halvkiksede private billeder ud på Facebook eller giver hinanden komplimenter og for eksempel skriver "jeg elsker dig" eller "du er dejlig"«.

Det siger lektor ved Institut for litteratur, kultur og medier på Syddansk Universitet, Anne Scott Sørensen.

Når de unge mellem 20 og 25 år er mere varsomme med, hvordan de bruger Facebook, så kan det ifølge Anne Scott Sørensen skyldes, at de unge har mere erfaring med Facebook.

»De har været med på Facebook fra starten, og de har fået deres klask. De har prøvet at blive flove, når de er kommet til at være for intime eller banale. De ældre er først ved at komme i gang og bruger Facebook mere tankeløst«, siger Anne Scott Sørensen.

Vil se sej ud
Hun nævner et eksempel, hvor en kvinde i fyrrerne lagde en række detaljerede oplysninger om sin kræftsygdom ud på Facebook. Hendes børn og yngre Facebook-venner syntes ikke, det var det rigtige sted at fortælle om sådan et emne.

Ekspert i sociale medier og medstifter af virksomheden Social Academy, Thomas Bigum, tror, at forskellen i brugen af Facebook også er et udtryk for, at de unge er mere forfængelige.

»De unge vil faktisk gerne vise sig frem på nettet, men kun hvis det får dem til at fremstå cool. Det handler om at vise status og om at se sej ud«, siger han.

Det betyder for eksempel, at de unge er meget kritiske over for den tekniske kvalitet af de billeder, de lægger ud.

»De er optaget af at vise det rigtige image, mens de ældre bare gerne vil fortælle en historie, når de for eksempel lægger feriebilleder ud«, siger Thomas Bigum.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden