Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

sporing. Girls Around Me på en iPhone kunne vise på et kort, hvor mange forskellige personer i nærheden, kvinder som mænd, der med åben Facebook-profil havde tjekket ind via Facebook et sted i byen.

sporing. Girls Around Me på en iPhone kunne vise på et kort, hvor mange forskellige personer i nærheden, kvinder som mænd, der med åben Facebook-profil havde tjekket ind via Facebook et sted i byen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udskældt iPhone-app kunne spore intetanende kvinder

Firma fjerner app fra App Store, som kunne lokalisere folk uden deres viden.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det eneste smartphone-appen (eller applikationen) 'Girls Around Me' krævede for at fungere optimalt var, at de folk, den skulle spore, havde en åben Facebook-profil, samt at de havde tjekket ind et sted i byen.

For den virkede på den måde, at den indsamlede information fra åbne profiler på sociale tjenester som Facebook, hentede dem ned på den smartphone, den var installeret på sammen med et Google-kort, der nøjagtigt viste, hvor de personer, der havde tjekket ind på et bestemt sted, befandt sig.

Appen er smidt på porten

Nu har firmaet bag, i-Free, selv smidt appen på porten, fortæller norske Verdens Gang på vg.no.

Problemet, som åbenbart hverken App Store eller firmaet bag appen havde tænkt ordentligt igennem på forhånd er, at rigtig mange af dem, som deler alt med alle fra deres åbne Facebook-profiler samt villigt tjekker ind med deres Facebook-profil på smartphonen, hvor de kan komme til det, ikke har nogen som helst anelse om, hvad deres oplysninger kan misbruges til.

Men det fik en artikel af redaktøren af netmagasinet Cult of Mac, John Brownlee, ændret på.

LÆS ARTIKEL

I artiklen fortæller John Brownlee, hvordan han viste Girls Around Me frem til nogle venner, og i den forbindelse gik det op for ham, hvor potentielt farlig den kunne være.

For havde man installeret Girls Around Me på sin iPhone, kunne man se på et kort, hvor mange forskellige personer i nærheden, kvinder som mænd, der med åben Facebook-profil havde tjekket ind via Facebook.

I praksis kunne manden med appen på sin smartphone ude i byen slå op på Google-kortet og finde en kvinde, studere hendes profilbillede på Facebook, se hendes og hendes eventuelle børns navn, om hun var single, hendes alder, job, uddannelse osv - og så beslutte sig for, om det var noget, han ville gå på jagt efter. Uden at hun anede en disse om det.

John Brownlee skriver, at han plejede selv at spøge med, hvor dumme folk kan være, at de har en åben Facebook-profil, og at de kun har sig selv at takke, hvis de kommer ud i noget snavs.

Ved nærmere eftertanke kom han imidlertid til den konklusion, at det måske ikke er så let for alle at forestille sig, at nogen kan lave et lille computerprogram, som kan indsamle oplysninger fra flere forskellige kilder og dernæst pakke dem sammen i en app, som kan installeres på en smartphone.

Så han skrev alligevel historien på Cult of Mac, og dagen efter havde firmaet i-Free selv fjernet appen fra App Store.

i-Free mente, at John Brownlee havde misfortolket formålet med appen, og at firmaet var blevet gjort til syndebuk. Men John Brownlee skyder i virkeligheden mest på Facebook, fordi firmaet overhovedet tillader brugerne at have åbne profiler.

Før appen blev trukket væk fra App Store, havde flere end 70.000 nået at hente den til deres iPhone. Flere kommentarer på artiklen på Cult of Mac fortæller, at der findes andre apps på App Store, som kan det samme som Girls Around Me.

Vi har tjekket en af dem, Friends Around Me, men det lykkedes ikke at få den til at fungere på samme måde som Girls Around Me fungerede.

På Android Marked, nu Google Play, kunne vi ikke finde en tilsvarende app. De der findes kræver appen installeret på begge smartphones, der skal interagere, samt at begge smartphones giver accept af trafikken.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden