Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

slut. En af grundene til, at Google Wave ikke blev så udbredt var måske, at det enkelte dokument lynhurtigt voksede voldsomt i omfang og dermed blev svært at overskue.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google lukker en af sine mest hypede web-tjenester

Tre år fik Google Wave, før selskabet definitivt lukker for tjenesten.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google lukkede i starten af denne uge for en af sine mest omtalte tjenester, Google Wave.

Da Google for tre år siden i foråret 2009 lancerede tjenesten, var det tanken, at den delvist skulle erstatte email som et kommunikations- og samarbejds-værktøj.

Men Google Wave blev præsenteret som mere end bare erstatning for en anden kommunikationsform.

Tjenesten skulle få brugerne til at kommunikere på en anden og mere overskuelig måde, og udover at alle de involverede brugere i det enkelte dokument kunne redigere i hele indholdet, efterhånden som det blev skabt, havde tjenesten også mulighed for at tilføje en lang række såkaldte robotter og applikationer, som kunne udvide dokumentets nytteværdi.

Wave replay

En anden funktion i tjenesten var, at man kunne gentage hele opbygningen af den såkaldte wave ved at afspille forløbet forfra.

LÆS ARTIKEL

Det blev bare aldrig særligt godt modtaget af brugerne, og nu lukker Google endegyldigt for tjenesten, som ellers så vældig smart ud, da den blev lanceret.

Google Wave byggede på lidt af den samme ide som Google Docs, nemlig at deltagerne i en kommunikation ikke hver fik en kopi af i form af for eksempel en email eller en sms. De deltog derimod som læsere og bidragydere til det samme dokument på nettet, som kunne udvides med flere af Googles øvrige applikationer.

Således kunne man tilføje et kort, hvis man inviterede vennerne hjem til havefest, eller man kunne tilføje en applikation, der i realtid oversatte fra et sprog til et andet, hvis man holdt et onlinemøde med folk på den anden side af kloden.

En af grundene til, at Google Wave ikke blev så udbredt er måske, at det enkelte dokument lynhurtigt voksede voldsomt i omfang og dermed blev svært at overskue. Mange havde i det hele taget svært ved at tage ideen til sig og bruge den.

Men forklaringen fra Google på årsagen til lukningen var allerede i august 2010, at Wave ikke var ment som en selstændig tjeneste, men at teknologierne i stedet skal videreføres i andre af selskabets tjenester, eksempelvis Gmail og Google Docs, samt at for få brugere fattede interesse for tjenesten.

Tjenesten blev imidlertid løbende udviklet med nye applikationer af brugerne selv.

»Men på trods af disse fremskridt og på trods af mange loyale fans har Wave ikke formået at tiltrække det antal brugere, vi gerne havde set. Wave har lært os en masse, og vi er stolte af teamet bag og den måde, det har flyttet grænserne for computervidenskab på«, skrev Googles senior vice president, Urs Hölzle, i forbindelse med, at Google allerede i eftersommeren 2010 besluttede ikke at udvikle videre på tjenesten.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden