Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

App'en, som hedder Mobileaks, har været på Android Market siden den 10. juni, og den er allerede downloadet af 3.500 smartphonekunder.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skift til billigste abonnement direkte på mobilen

En app til Android finder billigere teleabonnementer på grundlag af dit forbrug.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ny gratis applikation holder øje med alt forbrug, tale, beskeder og data på en Android-smartphone.

Men derudover sammenligner den det aktuelle forbrug på smartphonen med alle danske priser på telemarkedet og kommer med forslag til selskaber, der leverer abonnementer, der passer bedre til forbuget.

Slut med at gætte Dermed er det slut med at gætte sig frem til det optimale abonnement, og med et enkelt tryk kan brugeren oven i købet skifte teleselskab direkte fra app'en på mobilen.

LÆS ARTIKEL

App'en, som hedder Mobileaks, har været på Android Market siden den 10. juni, og den er allerede downloadet af 3.500 smartphonekunder.

»Vi opdaterer samtlige teleselskabers priser på forskellige abonnementer dagligt. Brugeren får derfor et fuldt overblik over, hvad alle mulige abonnementer ville have kostet med lige præcis brugerens forbrug«, fortæller en af de tre stiftere af virksomheden bag app'en, Dan Høgdall fra Ålborg.

Politikens forbrugersite Tjek har prøvet Mobileaks på en Android-mobil. Efter at man som bruger er tilmeldt med en emailadresse, tjekker applikationen mobiltelefonens samlede brug tilbage til det tidspunkt, hvor den sidst var slukket.

I vores tilfælde var det kun 14 dage, og ifølge Dan Høgdall er det lige en anelse for kort tid til at få et grundigt billede af et forbrug på samtlige forbrugsområder som sms, tale, data og mms.

»Til gengæld vil den huske dit forbrug herefter, også selv om telefonen bliver slukket«, fortæller Dan Høgdall.

Derefter kan man med et enkelt tryk på skærmen få en liste over abonnementer hos teleselskaber, som ofte er billigere end det, man bruger.

Når mobiltelefonens forbrugsdata er tilstrækkeligt dokumenteret, vil applikationen nemlig tjekke samtlige priser fra Danmarks omkring 30 forskellige teleselskaber.

Teleselskaberne betaler
Når Mobileaks er gratis, skyldes det ifølge Dan Høgdall, at firmaet tjener penge på teleselskaberne og ikke på kunderne.

»Når en bruger vælger at skifte abonnement direkte via vores app, får vi et beløb fra det pågældende teleselskab«, fortæller han.

Den næste udvikling af app'en til Android vil levere priser på billigere løsninger, når brugeren er i udlandet.

Ringere iPhone-app på vej

Firmaet har også en version til iPhone på vej, men den bliver en del anderledes end Android-versionen, fordi Apple ikke tillader apps at bruge data fra brugerne, som Apple selv kan tjene penge på.

Derfor vil iPhone-versionen blive noget mere besværlig for brugerne, blandt andet fordi de selv skal taste deres forbrugstal ind for at få et korrekt svar fra app'en.

LÆS OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden